St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
vrijdag
01.04.2016.
2 °C
36°F
9 °C
48 °F


Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (16.00 uur)
Het is 17.20 uur, een grijze bewolking en een wind uit het noorden. In de middag was het nog 17 graden en op dit moment 12,2..
Vanmorgen zijn we naar de kapper geweest, want vanavond gaan we weer naar het Harmonikatreffen, dit keer in Kirchdorf, niet ver bkij ons vandaan. Zo vaak komen we er niet door ons gereis.

Gisteravond nog even op BVN naar de nieuwsberichtern gekeken. En tevens naar de berichtgeving over het ongelofelijke referendum dat in Nederland zal worden gehouden. Ook ik werd gevraagd om een referendum mogelijk te maken. Men had minimaal 400.000 handtekeningen nodig om dit referendum mogelijk te maken. En inderdaad kwamen die handtekeningen er. Alleen de vraagstelling was toen al zo dat je wel vóór een referendum moest stemmen, anders ben je niet goed wijs in je hoofd. Ik wil de geologische kennis van de gemiddelde Nederlander niet in twijfel trekken, maar ik denk daarbij nog vaak terug aan het programma "De vakantieman". (gezellig hé?) In het centrum in verschillende steden werd een kaart van Europa getoond, met daarop de landen, zonder namen van die landen of van plaatsen. Er werd dan gevraagd op de kaart een land aan te wijzen. Ik kon me er soms kapot aan ergeren. (Oh ik zeg het niet diplomatisch. Ik moet zeggen. Ik keek met verbazing) hoe mensen b.v. Zwitserland ergens in het noorden van Scandinavie aanwezen. Ik zou wel eens willen weten hoeveel Nederlanders weten waar de Oekraine precies ligt. Na de vliegtuigramp zal dit dat wel bekend zijn. Maar is er ook een beetje geschiedenis bekend?
Weet je hoever b.v. de mooie stad in de West-Oekraine, genaamd Lemberg (Lviv) van Wenen af ligt? Dat is 762 km. oftewel 8.45 uur met de auto rijden. Dat is net zo lang rijden als van St. Johann naar Nederland, alleen is Enschede 100 kilometer verder. We praten hier dus niet over een ver land met een vreemde cultuur. De Oekraine is buurland van het arme Moldavie, Roemenie, Hongarije, Slowakijke, Polen, Wit Rusland en wordt na de inname van de Krim a.h.w. door Rusland omsingeld.
Het is je kop in het zand steken als je de Oekraine niet als buurland wilt zien.

 

Als je wilt weten wat vooral tijdens, voor en na de tweede wereldoorlog, met name in de stad Lemberg is geschied:Tachtig kilometer ten oosten van de Poolse grens ligt het schilderachtige Lemberg, de belangrijkste Oekraïense stad in de West Oekraïne. Deze stad werd in de tweede wereldoorlog niet verwoest, en u waant zich er even terug in de dertiger jaren.
Voor de kostbare bont gekleurde Renaissance façaden, aan het marktplein Rynok, staan groepen toeristen aandachtig te luisteren naar wat de gidsen over deze stad te vertellen hebben. Men hoort er Oekraïens, Russisch, maar toch vooral Pools spreken. Steeds meer toeristen komen vanuit Polen deze stad bezoeken om bekend te worden gemaakt met hun eigen verleden.

Veel Polen hebben met hun oosterburen, de Oekrainers, een bijzondere relatie. Direct na de 2e wereldoorlog was dit de hoofdstad van het z.g. Oost Galicie. De meerderheid van de bevolking bestond uit Polen. Veder woonden er, zoals op dit moment in deze stad, Oekrainers, maar ook, Duitsers, Joden en Armeniërs.
Toen, na de 2e wereldoorlog, de geologische ligging van Polen een stuk naar het westen opschoof, welke verschuiving ten koste ging van het grondgebied van Duitsland, moesten ca drie miljoen Polen verhuizen en vestigden op het grondgebied van Silecie, Pommeren en Oostpruisen, waar voorheen Duitsers woonden. De Duitsers uit die gebieden werden op hun beurt, weer verdreven en naar het huidige Duitsland gedeporteerd.
 
Toen de Russen in het jaar 1944 de stad Lemberg binnentrokken en daardoor onder Russische heerschappij kwam, werden, zoals gezegd, ook daar de meeste Polen verdreven. Uiteindelijk werd in deze stad de gehele oorspronkelijke etnische bevolking, dus polen, joden, Duitsers en Armeniërs vervangen door Oekraïners.

Hierboven is een samenvatting ontleend aan Polen.PL, geschreven in de Duitse taal.

Als je dan praat over herinneringen aan de oorlog. Polen kwam onder heerschappij van de Russen en uiteindelijk werd Polen een onafhankelijke natie, net als de Baltische staten, Wit Rusland (Belarus) en de Oekraine. Op Wit Rusland na, zijn al deze landen beducht voor de Russische macht en niet voor niets.
Je kunt het door deze gebeurtenissen, de mensen in die landen, niet kwalijk nemen dat de veranderingen niet zo vlot verlopen als wij zouden verwachtzen. Maar die landen moeten een kans hebben.


Voorbeeld: De Servische oorlogsmisdadiger Vojislav Seselj, werd, wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken door de rechters van het Haagse tribunaal. De dag erop (gisteren) was hij terug in zijn land. Waar hij direct tegenover zijn Servische Nationalistische aanhang (De dromers van een groot Servisch rijk) vol trots mededeling deed, dat hetgeen op de Balkan, door de Serven was geschied, een goede zaak was. Hij is daar het levende bewijs voor. Servie lonkt als nooit tevoren naar Putin en wil alleen bij de EU komen, als Putin dat goed vindt. Een geisoleerd land op de Balkan en een verdeeld Bosnie en Herzegowina. Levens gevaarlijk!. Ik weet zeker dat de jeugd die daar leeft een gewoon leven wil lijden, net zoals de jeugd in Oostenrijk of in Nederland.
De gewone boer, met zijn boerderijtje een paar varkens, koeien of schapen, of de gewone arbeider, wordt daar uiteindelijk de dupe van. Alle boerderijtjes in het Balkangebied zien er hetzelfde uit. Ook in de Ukraine. Ze hebben dezelfde zorgen en problemen om met weinig geld rond te komen. Ook de mensen in het plaatsje Novaki, in het binnenland van Kroatie, waar wij in de zomer regelmatig komen, hebben deze zorgen en hopen op een betere toekomst. Niemand van hen vlucht. Daarvoor houden zij teveel van hun land.  Als je met jongeren praat zeggen ze allemaal dat ze een betere toekomst willen hebben in een vrij land, met een regering die democratisch gekozen is. Allen hebben een hekel aan het bij de marine gebruikte 3 X C
Coruptie, Connectie, Chantage.
Maar ze moeten wel de kans krijgen!
Geef de jonge lui in de Oekraine een kans! Stem met
Ja.
Ga wel stemmen, want 400.000 tegenstemmers zijn er al.


Om even terug te komen bij "de vaskantieman". B.v. waar ligt Kreta. Dus mensen die daar op vakantie zijn! 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Maandag
04.04.2016.
5 °C
41°F
11 °C
52 °F
Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (10.00 uur)

Het is 17.40 uur, onbewolkt. Op dit moment windstil, maar vanmiddag stond er een warme wind uit het zuidwesten. De temperatuur op dit moment: 21,2 gr. C. Vanmiddag was het, net als gisteren en eergisteren omstreeks de 24 graden. Dus heerlijk warm weer. In de nacht is het ook niet meer zo koud. Hier bloeien de narcissen en sommige tulpen reeds in tuiden die veel zon hebben. Onvoorstelbaar hoe snel het hier dan gaat. Natuurlijk zijn de boeren druk met stront uitrijden. het slimste is dat het nog niet regent. Alle mest ligt op het veld te verdrogen. Wasgoed buiten hangen, moet je op dit moment maar even vergeten.

Laat ik het vandaag maar niet over de vluchtelingen hebben die vandaag terug zijn gestuurd naar Turkije. Bij deze vluchteling afhandeling, botst mijns inziens zakelijk afschuiven, met menselijk leed. Ook ik weet dat niet oneindig veel vluchtelingen in een land kunen worden opgenomen, maar Europa heeft jaren geleden reeds gefaald om de buitengrenzen van de EU beter af te schermen. Ze hadden kunnen weten dat de grenzen van een land als Griekenland niet eenvoudig dicht te maken zijn en, als dat zo moet, had Griekenland al veel eerder hulp moeten hebben.
Stel je nu eens voor. In het toch al door de economische crisis getroffen Griekenland, hebben de mensen, die de komende zomer van de toeristen moeten leven, niets te lachen. Geen weldenkend mens gaat b.v. naar Lesbos. Krijgen die mensen schadevergoeding? Zo niet hoe komen zij dan het jaar door?
Wat gaat er gebeuren met de mensen die teruggestuurd worden, als zij eenmaal in Turkije zijn beland? Sturen de Turken deze mensen weer terug naar hun eigen land. Dus ook naar Syrie? Zoals dat nu al blijkt te gebeuren?
Onterechte vluchtelingen moeten, inderdaad, zo snel mogelijk terug!

Tussen Armenie en Azerbaijan is het ook bijna oorlog. Armenie wordt in deze gesteund door Putin. (Hij zal daar wel een goede reden voor hebben) en Azerbaijan wordt gesteund door Turkije. Erdogan: "Je laat een "broedervolk" toch niet in de steek?"
Daarmee staan Putin en Erdogan wél weer lijnrecht tegenover elkaar. Het zijn toch al niet zulke grote vrienden. En dan is dat nog heel zacht uitgedrukt. Maar Turkije is wel een NAVO-land! Hoe gaat het als Putin echt boos op Erdogan wordt en ook een stukje land inneemt van de Turken?

Ik kom er niet meer uit! Laat maar zitten. "Ik ga wel naar de stembus voor het referendum. Maar ik weet nog niet of ik vóór of tegen ben; daar ben ik nog niet uit." Lieve mensen blijf maar thuis, hoe kun je overtuigd worden, als jezelf niets van het land en de bevolking en hun politiek weet. Heel positief waren de Oekrainse jongelui die op de fiets door het land trokken. Er zijn ministers die zeggen dat het een goede zaak is om daarom te gaan stemmen. Ze hebben normaal gelijk. Als je weet! waarom je "ja" of "nee" stemt.

Maar in dit geval is het net als boer Koekoek in de tweede kamer vaak zei: "Het maakt me niet uit waar het over gaat. Ik bin d´r tegen!"
Hij kon het land maar een paar jaren overtuigen dat zijn boerenpartij zinvol was.

Sorry, nu was ik al weer aan het mopperen. Het is 18.00 uur, de zon schijnt nog en het is 20,8 graden. Ben ik zo weer positief genoeg?

 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax vjetar
Srijeda
06.04.2016.
0 °C
32°F
5 °C
41 °F
Dat probeerde ik met het oude filmpje van Frits Bom aan te tonen.

 


 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax vjetar
�etvrtak
07.04.2016.
0 °C
32°F
4 °C
39 °F

Aktzuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol.  10.45 uur)

Het is 11.50 uur, geheel bewolkt, windstil, met een temperatuur van 11,6 graden. Afgelopen nacht heeft het, sinds langere tijd geregend.

Het referendum is weer voorbij. Nee heeft gewonnen. Alle bewindsvoerders gaven complimenten aan de grote opkomst van "Nee". Tweederde van de kiezers waren tegen. Dat is on geveer 20% van de kiesgerechtigden in Nederland. Door hun active opstelling door stemmen te gaan, moet het verdrag op de schop. Maar niet is duidelijk, waar de mensen juist tegen hebben gestemd. Tegen het hele verdrag of gedeelten er van? Tegen het kabinet? Tegen Europa? Tegen minder marokkanen?
Ik weet het niet meer.
Voor mij is zo´n referendum iets dat beslist niet bijdraagt aan een democratie, maar is men bezig met het zagen aan de wortels daarvan. We hebben toch een democratisch gekozen regering? Hebben we daar geen vertrouwen meer in?

Maar misschien hoor ik, na 10 jaar verblijf in het buitenland, niet meer in Nederland, Misschien wordt het wel eens tijd om mijn Oostenrijkse staatsburgerschap aan te vragen. Niet dat hier alles koek en ei is. De desinteresse van de Oostenrijkse burgers in politiek. "Het helpt toch niet, met wat je er ook van vindt!" Toch zijn hier ook gewoon verkiezingen. Binnenkort wordt er in Oostenrijk (24-4)  een nieuwe "Bundespresident" gekozen. Iedereen kan zich als kandidaat opgeven, maar meestal zijn dat toch leden uit de politieke partijen.

 
Kandidat / - in  Alter /
 Jahre 
 Partei- 
 mitgliedschaft
 Wehrdienst oder
 Zivildienst abgeleistet
  Ehe    Beruf   monatliches
 Einkommen 
 brutto 
 Hofer
    Norbert, Ing.
  45 J.  FPÖ        ja  2. Ehe   Abgeordneter            mehr als
    14.500 Euro
 Hundstorfer
    Rudolf
  64 J.  SPÖ        ja, es war aber 
       eine unnötige Zeit
 3. Ehe   Angestellter 
 bei seinem 
 Wahlverein 
    13.090 Euro
 Griss
    Irmgard, Dr.
  69 J.  parteilos, NEOS 
 unterstützt 
      nein, da Frau  1. Ehe  Pensionistin       9.008 Euro 
 Van der Bellen
    Alexander, Dr .
  72 J.  GRÜNE       nein  2. Ehe  Pensionist       7.958 Euro
 Khol
    Andreas, Dr.
  74 J.  ÖVP       nein, untauglich  1. Ehe  Pensionist    10.029 Euro
 Lugner
    Richard., Ing.
  83 J.  parteilos       nein
     "weißer" Jahrgang
 5. Ehe  Pensionist       3.200 Euro

Hierboven het lijstje met kandidaten, hun leeftijd, van welke partij ze zijn, of ze de militaire dienst, of een vervangende burger "dienstleisting" hebben verricht. Hoeveel huwelijken ze achter de rug hebben, wat hun beroep is en hun maandelijks inkomen.
Van de laatste, de 83 jarige heer Lugner, moet niet in twijvel genomen worden dat hij 5 maal getrouwd is geweest. Dat klopt. Meestal met vrouwen die 30- tot 40 jaar jonger zijn. Maar zij inkomen zal beslist meer zijn dan de 3200 Euro, als je ziet wat voor levensstijl hij er op na houdt. In Wenen is hij er overal bij. Bij het jaarlijkse galabal en dergelijke evenementen. En altijd "Ein Junge Puppe" aan zijn zijde. De burgers kunnen nu kiezen. Ik weet zeker dat Lügner afvalt, Van der Beilen van de Grünen, is een verstandige man, maar Groen links leeft hier niet zo. Griss van de neos kan het ook wel schudden. De Neos, worden door de ÖVP en SPÖ heel laatdunkend over gedaan. (Neos heeft niets te maken met Neo nazi´s of zo) Ik denk Hundsdorfer van de SPÖ (PVDA), Khol van de ÖVP (CDA) en Hofer van de FPÖ. (Ergens vergelijkbaar tussen de VVD en PVV) maken een goede kans. Ik mag niet stemmen. Ik mag alleen voor de gemeentelijke verkiezingen stemmen als ingezetene.


 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Zaterdag
09.04.2016.
-1 °C
30°F
1 °C
34 °F

Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (09.30 uur)

Het is 17.00 uur, zwaar bewolkt met een windje uit het noordwesten. De temperatuur op dit moment is 7.0 gr. C. Afgelopen nacht was het net iets onder nul en we hebben afgelopen nacht wat sneeuw gehad. We hadden, na die mooie dagen, de centrale verwarming maar uit gedaan. In de avond met een klein beetje hout, dat zou voldoende moeten zijn. Maar toen het vanmorgen omstreeks 10.00 uur nog maar 3 graden was, ben ik de kelder maar weer ingegaan om de pomp in te schakelen. We verwarmen nu weer met de cv. Komende maandag verwachten ze weer 20 graden. Dus dat is hier hopeloos in deze maanden. Je kunt in de bergen, in de maanden van maart tot mei, van alles nog verwachten.
In ieder geval krijgen we woensdag weer de zomerbandjes op de auto. Afgelopen donderdagavond zijn we op bezoek geweest bij onze buurtjes (Aad en Edith) was weer gezellig en de avond was weer té snel om.
Vervolgens ben ik bezig geweest om een DVD die ik gemaakt had van onze reis in het jaar 1993, naar St. Petersburg in te korten. Ik wilde dit doen met mijn gekochte programma MAGIC video de luxe. Maar ik kreeg het niet voor elkaar. Ik was gewend om met Pinacle te werken. Pinacle 11 had ik hier nog. Ik heb dat maar weer installeerd. Deze pinacle kan niet alle formaten aan, maar met het gratis te downloaden programma VIDEOtoVIDEO, kun je alles omzetten in het formaat dat je wenst. Zo heb ik mijn DVD weer teruggezet naar AVI om de inhoud te bewerken. Er stond een uur film op. Je moet deze klus wel doen op een harde schijf met ruim voldoende schrijfruimte, want AVI bestanden zijn enorm groot. Het orgineel kwam nog van mijn Sharp VHS camcorder. Als ik daar nu over nadenk, weet ik niet meer waar dat ding gebleven is. Joost mag het weten. En als joost het weet, heb ik er nog niets aan, want ik ken geen persoon die zo heet.
In ieder geval heb ik van een uur film, een half uur gemaakt en de film gezuiverd van privacyscenes, van de personen die met deze reis meegeweest zijn.Een goede rigiseur zou het misschien in 10 minuten kunnen laten zien. Je bent altijd bang dat je teveel weggooid. Dat is met de radio-onderdelen omijn kamertje ook zo....
Je raakt tijdens deze werkzaamheden er wel aan gewend, maar er gaan toch een heleboel herinneringen door je hoofd, van hoe je er toen voor stond, met wie je omging en de personen die er nu niet meer zijn en van mensen die er nog wel zijn, maar het contact verbroken is. En dat alles in 23 jaar!
Toen wist ik beslist nog niet dat ik 23 jaar later in Oostenrijk zou wonen. Voor de vakanties was Oostenrijk meestal een doorreisland naar kroatie.


Innsbruck
  Tmin Tmax vjetar
Ponedjeljak
11.04.2016.
0 °C
32°F
11 °C
52 °F

Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (11.00 uur)

Het is 11.35 uur, onbewolkt, met een zwak briesje uit het noorwesten.De temperatuur is 12,1 gr. C. in de schaduw. Vandaag krijgen we een nieuwe voordeur. De oude zag er niet uit. Verschillende extra sloten, waar geen sleutel bij was en het slot was zeker niet inbraak zeker. Tevens wordt het scharnierwerk van de balkondeur gerenoveerd. Zo is er altijd wel wat te doen.
De ingekorte film over onze bootreis naar St.Petersburg in februarui 1993, is nu online te zien. Ik zal hem hier ook plaatsen. Het is wel een film van een half uur. Korter kon ik hem niet maken. Voor you tube moet je, als je films langer zijn van 15 min. aan bijzondere voorwaarden voldoen.


Zoals gezegd kwamen weer een heleboel herinneringen naar boven......

Er zijn mensen, die behoren bij je leven.
Aan hen wil je al je liefde geven.
Als ze er niet meer zijn,
doet dat in je hart veel pijn.
Als ze van deze aarde zijn heengegaan,
dan is dat, als sterfelijk mens, nog te verstaan.
Als men zich van je verwijderd heeft,
blijft enkel nog de troost dat hij of zij nog leeft.
Maar er zijn ook mensen, die in gedachten altijd naast je staan.
Op een weerzien blijven hopen, al zijn ze ver bij je vandaan.
Kijk gerust eens om en bedenk zonder iets te zeggen,
dat niet alles met woorden is uit te leggen.

                     gejo


 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax vjetar
Subota
16.04.2016.
2 °C
36°F
11 °C
52 °F

Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (10.00 uur)

Het is 14.00 uur, voor 90% bewolkt en een zwak windje uit westelijke richtingen. De temperatuur 17,3 graden C.
Barbara is de koffers al aan het pakken. Ze doet dat altijd op tijd.
We hebben een nieuwe voordeur gekregen, met een inbraak zeker slot. De oude deur, had door de jaren heen al verschillende sloten gehad en was eigenlijk net een gatenkaas. De deur is ook lichter van kleur en alles ziet er dan ook groter uit. Ik wou er eerst een foto van maken, maar bedacht me. Een deur is een deur. Iedereen weet wat dat is. Dat hoef ik met een foto niet te verduidelijken.

In het nieuws volg ik momenteel de gesprekken van kandidaten voor het "Bundespresidentsschap". Deze functie kun je vergelijken met die van onze koning, alleen krijgt een Bundespresident niet zoveel salaris. De eigenlijke macht in de Oostenrijkse politiek is de Bundeskanselier en zijn ministers. Tevens een tweede kamer die hier "Höherhaus" genoemd wordt. Oostenrijk is een republiek met Bundesstaten, die ieder een grote mate van zelfbestuur hebben. Alleen niet over het landelijke dingen zoals het leger.
De discussies gaan veel over de vluchtelingenstroom. Enkele partijen willen profiteren, net als Wilders dat doet. Dit is o.a. de FPÖ (Freiheitlichen) ook wel de Kärntnerpartij genoemd. De socialisten (SPÖ) hebben het moeilijk. Zij vormen, samen met de ÖVP (CDA) de regering. De socialisten zouden eigenlijk voor een sociale vluchtelingenpolitiek moeten zijn, maar gaan mee in het afzekeren van de Oostenrijkse grenzen met prikkeldraad en strenge controles aan hun grenzen. Nu ook op de Brennerpas. Daar wordt voor miljoenen verspijkerd om een betere controkle mogelijk te maken. Dit is tegen het zere been van de Italianen, die nu maar zelf met hun Lampedusavluchtelingen een uitweg moeten vinden.Ze worden op hoge zee opgepikt en naar Italie gebracht.

Ook veer opheffing over de satire die op de Duitse TV was t.o.v. Erdogan. Herhalingen van deze uitzending of gedeelten daarvan zie je hier niet op de tv. Men is hier toch te consevatief. Alhoewel ik het er ook niet mee eens ben dat zoveel groffe woorden tegen een president uitgelokt worden. Maar mijns inziens heeft Erdogan dat aan zichzelf te danken, door de  journalistiek, en daaraan gekoppelde demonstraties, voor meer vrijheiden, met geweld te beeindigen en zelfs journalisten in het gevang te zetten.
Maar er zijn nu wel besprekingen gaande tussen Turkije en de EU, die zullen leiden tot lidmaatschap. Men zegt dat dit er niet van komt, maar Erdogan heeft nu sterke troeven in de hand. Dus over de ruggen van vluchtelingen wordt dit uitgevochten.

„Wir schaffen das“, woorden uitgesproken als een man.
Maar voor Europa is er maar één. Erdo kan!
Vrijheden opgebouwd in een democratisch land,
verwijst hij resoluut naar de prullenmand.
Vanaf zijn troon van goud, waarop hij zich graag vertoond,
wordt zijn commentaar, wereldwijd, te dik beloond.
Zijn tegenstanders ruimt hij op en verdwijnen, voor verraad.
Het maakt hem niet uit, ook al is de internationale oppositie nog zo kwaad.
Een wet van 140 jaar geleden, dik begraven onder het stof,
maar van onze “vriend” Erdo, kan enkel een woord van lof,
voor het archiveren van deze wet, die het verbied om te beledigen,
maar zelf de niet betrokkenheid van genocide op Armeniërs, blijft verdedigen.
Natuurlijk is geen volk perfect omdat ook aan onze geschiedenis bloed kleeft.
Maar het is maar hoe het in de geschiedenis verder leeft.
Heb je er spijt van en hadden de voorouders het anders moeten doen?
Dit beamende houd je de mond, je gedraagt je en denkt terug aan toen.
Erdo het kan! Probeer het voor de volkeren in jouw land leefbaar te maken.
Dan zullen de vijandigheden, in jouw land, als vanzelf staken.

                                                gejo


 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Dinsdag
19.04.2016.
-1 °C
30°F
5 °C
41 °F

Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (11.00 uur)

Het is 20.00 uur en het begint te schemeren. Het is voor 80% bewolkt en windstil weer. de temperatuur 9,6 graden C.
Morgen zou hier de temperatuur tot 25 graden oplopen maar daarna elke dag een paar graadjes er af en regenbuien. Dus gewoon aprilweer.

 
Amsterdam Tmin Tmax wind
Utorak
19.04.2016.
5 °C
41°F
12 °C
54 °F
Ook in Nederland schijnt het niet veel anders te zijn. Dus een hele troost als we onderweg zijn naar mijn vaderland. We hebben er zin in om er weer even tussenuit te zijn. Ik ben nog bezig geweest met een eigenbouw buizenontvanger en heb dat apparaat een paar keer terug gezet, op zijn plaats waar hij al een tijdje stond. Maar toch kon ik het niet laten om naar een oorzaak te zoeken, waarom het ding niet zo werken wou als ik gedacht had. Vanmiddag had ik hem zover dat ik een tijdje naar een Duitstalig programma van Radio China kon luisteren. Volgens mij maken ze gebruik van een steunzender, ergens in Europa, want als je dat station niet kunt ontvangen, mankeert er echt iets aan je radio. Ik praat dan wel over de korte golf.
De auto is volgepakt, maar niet zoveel meer als anders. We zijn aan het afbouwen om steeds een grote volksverhuizing te houden.

Ik groet jullie vanuit het land Tirol, waar nu ook de tulpe bloeien en de bomen groen beginnen te worden.