St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Donderdag
18.02.2016.
-7 °C
19°F
3 °C
37 °F

Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol. (10.00 uur)

Het is 11.00 uur, zwaar bewolkt, windstil weer. De temperatuur 4,6 gr. C. Zojuist hoorde ik op de radio dat januari in Tirol de warmstste maand sinds de registratie van temperaturen is geworden. Het ene record na het andere valt de afgelopen jaren. Toeval? Zal zeker met de opwarming van de aarde te maken hebben.
In de nacht van zondag op maandag zijn we teruggekomen uit de Algarve. Een reis met ons autootje. Heen 2800 km. terug 2700. Op de heenweg hebben we er 4 dagen over gedaan. Op de terugweg met één overnachting. De eerste dag 900 km. en de laatste 1800. Wilde toch graag snel thuis zijn, zodat Barbara naar haar huisarts kon gaan. Al snel na onze aankomst in Portugal brak bij Barbara gordelroos uit. Kennelijk had ze de symthomen al weken eerder. Al met al is het toch goed gegaan, mede door de goede medische behandeling van een arts in het particuliere ziekenhuis in Alvor, aan de Algarve.  De vakantie heeft ons zeer goed bev allen. Het klimaat is ideaal voor mij. Ik voel me daar beter dan in de winterse bergen.

Wel even afkicken. Alleen een notebookje, op een terras. Zo af en toe de mails nalezen. Dat was ook echt alles wat ik daar kon. In het appartement was geen internet. Ook had ik niets van mijn hobby´s meegenomen. Puur met z´n tweetjes, alles doen. Je hebt dan wel meer aan elkaar, maar om altijd zonder bezigheden te zijn, zou voor mij, als nutteloze tijd worden beschouwd.
Ik heb een dagboekje bijgehouden en zal elke dag een stukje in dit dagboek schrijven:
Dag 1
Dinsdag 12 januari 2016, 06.00 uur: We gaan met de auto op weg van St. Johann in Tirol naar Ferraguda, nabij Portimao, aan de Algarve in Portugal, alwaar we 4 weken een appartement hebben geboekt.Voor het vertrek eerst ijs verwijderen van onze auto. De temperatuur is 0 gr. C. Toch wel een beetje gespannen omdat een dag tevoren het verkeer op de Brennerpas nog vast was gelopen door sneeuwval. Wij rijden over Zwitserland: Bregenz- St. Gallen- Zurich- Lausanne- Genève. Op de radio horen we dat op de Arlbergpas sneeuwkettingplicht is voor alle voertuigen. Wij gaan niet over de pas, maar door de tunnel. Er blijkt niets aan de hand te zijn. Weinig verkeer en een graad of twee bij droog weer. Bij de grens van Zwitserland, zoals gewoonlijk grenscontrole. Ik ga niet graag via Zwitserland, omdat ik die douanemannetjes niet mag, maar in dit geval kan het bijna niet anders. Ik had ook over Italie kunnen rijden, maar dat is veel duurder. De douaneman aan de grens op z´n Zwitsers: "Haben Sie was mitgenommen?" "Wat bedoelt u?" is mijn antwoord. Een beetje geergerd: "Zigaretten, Fleisch, Alkoholische Getränke!" "Nee" is mijn antwoord en kan daarna doorrijden. De eerste keer dat ik de Bodensee bekijk vanaf de zuidoever. Ziet er mooi uit. Veel wijngaarden. Heb nog nooit een Zwitsers wijntje gedronken....De Zwitsers zijn rustige rijders. Op de autowegen mag je 120 km. Maar dat mag dan ook bijna overal. Niet zoals in Oostenrijk, waar de maxima zich snel afwisselen tussen 80 en 130. Soms denk je daar: "Hoe snel mag ik hier eigenlijk".  Richting Zurich- Bern. Veel regen, donker weer. Dan richting Luzern Genève. Voor het eerst tanken.
 
De temperatuur is inmiddels 8 graden en het is droog geworden, zodat we nog kunnen genieten van het uizicht op het meer van Genève.
We rijden richting Grenoble en ja hoor. Ik wordt geflitst. (Tot op heden nog geen bericht van een bekeuring) Ik reed maar 10 km. harder dan ik mocht. Dan gaat het richting Rohnedal en de temperatuur klimt tot 11 graden. Gelukkig hebben we de winter achter ons gelaten. In Les Tourettes, ten zuiden van Orange, dicht bij Montelimar is ons geboekte hotel.

 
 #
We hebben er 920 km. opzitten. Dit was de langste ruk van de komende 4 dagen. In zuidelijke richting is de hemel blauw. Dat belooft voor morgen veel goeds, hopen we maar. Het hotel is niet duur. Het eten ook niet. Maar een 0,5 l biertje voor € 6,50, is voor Tiroler begrippen toch echt wel aan de prijs.
 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Vrijdag
19.02.2016.
-9 °C
16°F
0 °C
32 °F

Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (10.00 uur)

Het is 12.30 uur, een grijs wolkwentapijt boven ons, windstil, temperatuur 6,2 gr. C.
Barbara is met haar dochter naar Kiefersfelden (Duitsland), boodschappen doen. Als je veel inkoop, is het van voordeel om 2 x 20 km te rijden. Bovendien is het even voor Barbara een uitstapje met één van haar dochters.
Vanmorgen een aantal verbindingen gemaakt op de 40 meterband. O.a. met Piet uit Eindhoven, Jan uit Haaksbergen, Jolle uit Friesland, Huub uit ;Losser en Ferdinand uit Bad Eibling (Zuid Beieren, vlak bij Rosenheim, dus een buurman van mij.)
Verbindingen onderling in Nederland op de 40 meter waren nagenoeg onmogelijk, maar op afstand ging het wel.

Ik ga door met mijn Algarve dagboek:
 
Dag 2.
Woensdag 13 januari 2016. We gaan op weg voor een trip van 650 km. naar Cambrils in Spanje. Na het ontbijt vertrokken. Het is heerlijk rustig op de autoweg. Hoe meer zuidelijk wij komen, des te mooier wordt het weer. Heerlijk zonnig. Het lijkt wel voorjaar!. Onderweg een temperatuur van 14 graden. Op een parkeerplaats even van het lekkere weertje genieten.

 
Dan gaat het verder richting Spanje. Op een bepaald ogenblik vraag ik aan Barbara: "Hoe hard mag je hier nu eigenlijk rijden?" "Ik weet het niet" antwoordt Barbara. Op de teller heb ik 130 staan. Dat mag in Frankrijk. Ik besluit op de cruisecontroll 120 te gaan rijden voor de zekerheid. De navigatie geeft 130 aan, maar zeker is zeker. Ik had het nog niet ingeschakeld of Flits.......Hier bleek je maar 100 te mogen rijden. Op de navigatie de ene waarsdchuwing na de andere dat er camera´s zijn die controleren op de snelheid van 80, terwijl je toch 100 mag rijden. Zonder navigatie, kan ik niet meer, maar je kunt er niet vanuit gaan dat alles klopt. Je kunt eigenlijk alleen je ogen nog vertrouwen, maar welk mens ziet op een rit van 8 uur, alle borden en tekens?
In de middag komen we aan in ons hotel. Snel even naar het strand wandelen. Het weer is goed, maar het strand is leeg. Precies één vrouw met haar hond. Je kunt je niet voorstellen dat over een aantal maanden hier alles vol ligt met vakantiegangers.

Het strand van Cambrils in de winter.
 
Het hotel kost 40 Euro per nacht voor twee personen met ontbijt.. Het is een oud, vervallen hotel en doet rommelig aan, maar we voelden ons er direct thuis door de uiterst vriendelijke bediening en de prijs van een biertje, maakte dat je na zo´n reis vanzelf een stralende blik op de gezicht dioet ontstaan. De bedden waren goed dus een heerlijke nachtrust. In bed al even denken aan de volgende dag, naar Guarix in Andalusie nabij de stad Granada......
 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Zaterdag
20.02.2016.
-10 °C
14°F
0 °C
32 °F

Aktuele streetview, Bwerglandweg te St. Johann in Tirol (10.00 uur)

Het is 12.15 uur. Nog steeds bewolking, maar af en toe komt de zon er even tussendoor. Windstil bij een temperatuur van 7,5 gr. C.
Vandaag is het alweer een week geleden dat we uit Portugal vertrokken zijn. Bijna niet voor te stellen hoe snel de tijd vergaat. Bij een auto kun je soms even het gas los laten om het wat rustiger aan te doen. Maar de tijd gaat altijd in het zelfde tempo, alleen ons gevoel erbij, maakt dat iedereen tijd anders beleeft.
Dag 3. (Dagboek van onze reis naar Portugal)
Donderdag 14 januari 2016.
Op tijd iopgestaan en genoten van het ontbijt dat bij de 40 Euro per nacht inclusief was. Toast, marmelade, kaas, worst,  margarine en koffie. Prima zo. Het is in de lounche een drukte van belang. Kennelijk wordt in dit hotel veelvuldig, door arbeiders het ontbijt genoten.
Voorbij Cambrils, dat aan de Costas Daurada ligt, wordt het achterland anders. Veel rotsen en gebieden waar landbouw kennelijk niet mogelijk is. Het doet ons een beetje aan de Kroatische kust denken, waar wij elk jaar naar toe gaan.
Richting Valencia verandert het weer. Het wordt warmer en zonniger. Op een bepaald moment wijst de meter, een buitentemperatuur van 20 graden aan. En dat  Citrusplantages zover het oog reikt. Het is windstil weer. Ellendig is dat kennelijk alle boeren tegelijk hun snoeiwerk en ander landbouwafval aan het verbranden zijn. De rook gaat niet hoger dan een meter of vijf en verspreidt zich dan horizontaal, soms rijdt je a.h.w. in de "mist".
In de buitenwijken van Valencia, vermengd deze rook zich ook nog eens met de smog die boven de stad hangt. Het is, zoals gezegd, windstil.
Uiteindelijk verlaat de autoweg de kust en gaan we langzaam maar zeker de bergen is. De citrusbomen maken plaats voor olijven. Elke heuvel staat volgebouwd met olijven. Een enorme mocultuur. Als je dat zo ziet, denk je bij jezelf: "Olijfolie kan toch niet zo duur zijn?" Maar de bewerking en het rendement zullen daar de oorzaal wel voor zijn.
Bij een tankstation kocht Barbara zojuist een grote zak navelsinaasappelen. Zo uit de boomgaard. Heerlijk zoet. Anders dan die je in Oostenrijk of Nederland koopt, omdat die niet volledig rijp geoogst kunnen worden, omdat er met de transporttijd rekening gehouden dient te worden.
Uiteindelijk komen we in de stad Gudax in Andalusie aan. Een groot hotel bij een tankstation. De auto in een afgesloten parkeergarage voor 7 Euro, twee maal ontbijt inklusief en dat alles voor 58 Euro.

Foto van oktober 2014.
Dit stadje hadden we in oktober 2014 al eens bezocht en is zeker de moeite waard. Veel huizen die half in de rotsen zijn gebouwd. In de avond nog heerlijk gegeten in ons 4 sterren hotel en toch verbazingwekkend goedkoop. De bedden zijn goed, dus een goede nachtrust ligt in het verschied. 
 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Zondag
21.02.2016.
0 °C
32°F
4 °C
39 °F
 
Een streetview van afgelopen nacht en een te 10.00 uur, aan de Berglandweg te St. Johann in Tirol.
Zo achter het glas is sneeuw in de nacht toch wel gezellig......

Het is 12.50 uur. Voor 90% bewolkt, windstil. De zon begint er een klein beetje door te komen. De temperatuur is 7,3 gr. C. Ik heb zojuist naar het skieen op de tv gekeken, dat gehouden werd nabij de Mont Blanc in Frankrijk. Daar was het op 2000 meter 17 graden. De Riesenslalom van de dames werd daarom een fiasco. De eersten bleven de snelsten en naarmate het warmer werd ging het skieen steeds moeilijker.
Daarna nog een uurtje naar een politiek praatje geluisterd. Natuurlijk gaat het hier ook alleen over het dichtmaken van de grenzen en de voor- en tegenstanders er van. Ook het Engelse idee om de kinderbijslagen aan te passen aan de landen waar deze kinderen leven, komt hier goed aan. Ik ben het daar ook wel mee eens. Het gaat om onderhoud van de kinderen en die kosten zijn in elk land, ook binnen de EU, anders. Ziektekosten zijn op deze manier al lang geregeld. Ik betaal b.v. in Oostenrijk maar 85% van de premies, omdat de kosten in Oostenrijk lager ingeschaald worden. Op ziekenfondsniveau natuurlijk. Als ik in Kroatie zou gaan wonen betaal ik maar 30% van de kosten. Dus ik kan nog altijd een economische vluchteling worden.....
Ik hoorde zojuist via mijn 70 centimeter tranceivertje, dat de zendamateur OE7WKJ een ander station aanroept: "OE7KUT". Je zou als Nederlander maar zo´n roepnaam toegewezen krijgen. Mijn roepnaam is OE7LFJ. OE7 is voor het Land Tirol en de drie laatste zijn door mij zelf vastgesteld. Dit zijn de drie voornamen van mijn eerste vrouw: Leonarda Franciska Jeanetta.


Dag 4.
Vrijdag 15 januari 2016.
Na het ontbijt in de auto gestapt voor het laatste stuk van 600 kilometer, via Granada, Sevilla en dan de grens over naar Portugal. Richting Granada gaat de weg bijna alleen maar omhoog de bergen in. Dit zijn de noordelijke uitlopers van de Sierra Nevada. Op de bergpas, op een hoogte van 1570 meter, hebben we slechts een buitentemperatuur van 2 graden. Even wordt je weer met de neus op de feiten gedrukt: "Het is nog steeds winter!" Dan gaat het via de rondweg om Granada, richting Sevilla en naarmate wij dichter bij deze laatste stad komen, stijgt de temperatuur weer naar een graad of 17, bij heerlijk zonnig weer. Om de stad Sevilla is het een drukte van belang. Maar toen we deze stad eenmaal gepasseerd waren, werd het steeds minder druk. Over de grens in Portugal, doen we de tijd een uurtje terug en uiteindelijk komen we in de Portugese tijd om 15.00 uur, bij ons appartement in Ferradudo, aan. Het appartement ziet er mooi uit. Alleen binnen is het fris. Veel schuifdeuren, allen met enkel glas en achteraf blijkt dat de zon slechts van 10.00 uur tot een uur of twaalf naar binnen schijnt. Dus geen opwarming van de zon. In St. Johann hebben we meestal de verwarming uit, ook in de winter, als de zon naar binnen schijnt.
  
Op de foto links, het uitzicht vanaf het terras. Op de foto midden, het terras zelf en op de rechter foto ziet u het dakterras, dat tevens voor ons ter beschikking is. Buiten is het in de schaduw 17 graden, dus ´s avonds een electrisch kacheltje en dan is het wel te doen. Zo we gaan de auto leegpakken en dus meteen de beenspieren oefenen. 53 treden en dat 3 keer om alles boven te krijgen.
 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Maandag
22.02.2016.
0 °C
32°F
10 °C
50 °F

Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (09.30 uur)
Het is 17.25 uur, een lichte sluierbewolking en het begint langzaam te schemeren. Overdag was het heerlijk zonnig weer met een maximum temperatuur van 12 graden. Het zou op bepaalde plaatsen in Tirol tot 20 graden warm geweest zijn. Dat kan wel, maar dat was niet hier. Vandaag ben ik bezig geweest om uit te rekenen wat ons de totale vakantie van bijna 5 weken heeft gekost. Valt toch wel weer een beetje tegen. We hebben weer eens teveel spullen voor thuis meegenomen en dat tikt aan.
Dag 5.
Zaterdag 16 januari 2016.
We gaan vandaag de nabije omgeving verkennen bij heerlijk zonnig weer. Eerst even in het zonnetje, op het terras van een beschuitje genieten. Na een rondgang komen we op een terras aan de Praia Grande uit. Met zicht op de pieren van de haven van Portimao en de oceaan.
 
Het biertje smaakt goed. Tegen redelijke prijzen. Dit werd ons stamterras, een ontmoetingsplaats van veel Nederlanders en Engelsen. Je hebt van hier dan ook een prachtig zicht op de ondergaande zon.

Maar als de zon weg is wordt het terras ook gesloten omdat het direct een stuk kouder wordt. Ja het is hier eigenlijk ook winter.
 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Dinsdag
23.02.2016.
-4 °C
25°F
5 °C
41 °F


Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (10.00 uur)

Het is 16.10 uur, nagenoeg geheel bewolkt, windstil bij een temperatuur van 8,6 graden. De sneeuw ligt nog op de daken en de weilanden zijn nog wit. De komende dagen zal hwet weer kouder worden en zal er weer sneeuw vallen. Toch hangt het voorjaar in de lucht. De vogels, met name mezen en mussen zijn druk bezig om voorjaarsmuziek te maken.

Dinsdag 19 januari 2016: In de Algarve:
16.00 uur, weinig wind, bewolkt, 16 graden.
Vanmorgen, na het ontbijt, even naar een terrasje geweest om via wifi op internet te komen. Er was een vraag gesteld door een mogelijke huurder voor ons appartement in Kroatie. Na lang knoeien, eindelijk een verbinding. Volgens mij werkt een tablet sneller dan een notebookje zoals ik heb. Het bleek een vraag te zijn van iemand die onderzoek doet over de gebeurtenissen in de 2e wereldoorlog. Daartoe zoekt hij een engels-Kroatischtalig persoon, die hem verder kan helpen.
Zojuist nog een rondje gelopen door het bovengedeelte van het plaatsje waar we zitten. Alles ziet er orgineel uit. Nog niet op toeristen gericht. Smalle straatjes, kleine bont gekleurde huisjes,
afgewisseld door veel planten en bloemen. Voor de deur zittende ouderen groeten je vriendelijk. "Bon tar!"

 

 

Aan de huizen vaak prachtige tegeltjes, meestal met bijbelse afbeeldingen, maar zo af en toe ook het plaatsje Ferragudo zelf.
Op de stranden staan veel vrijkameerders met hun campers. Het wordt oogluikend toegestaan, maar staat er iemand extreem lang, dan hebben ze dat in de gaten en dan wordt er een ontruimactie op touw gezet. Alhoewel de economie van het plaatsje door deze gasten er ook van profiteert.

Aan de overkant van de rivier, die ons plaatsje scheidt van de grotere plaats Portimao, is nabij de jachthaven nog een veel grotere camperplaats. Die is officieel, voor de wintermaanden, maar je staat daar op asvalt. Om daar een hele winter te staan lijkt mij ook niet ideaal.

 

Iemand heeft voor Barbara het lopertje uitgelegd......

 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Woensdag
24.02.2016.
-7 °C
19°F
0 °C
32 °F


Aktuele streetvierw, Berglandweg te St. Johann in Tirol (10.00 uur)

Het is 11.14 uur, half bewolkt, windstil weer. Een temperatuur van 8 graden. De weilanden zijn nog steeds wit, maar buiten voelt het voorjaarsachtig aan.

Vanmorgen eerst even met de auto naar de Hiundaydealer geweest. Ik heb het gevoel dat de achterremmen niet of nauwelijks werken. De hoofdmonteur zei dat dit komt omdat de achterremmen maar weinig hoeven te doen. Het meeste nemen de voorschijven voor hun rekening. Ik zei dat volgens mij de achterremschijven van een ander metaal moest zijn omdat die veel sneller roesten. Ik had een keer een rapportage gezien dat in Roemenie remschijven worden gemaakt, die er mooi uitzien en het metaal is van inferieure kwaliteit. De monteur zij dat hij dat niet wist. Wel was hij op dit moment bezig met een IX35 om de achterschijven te vervangen, omdat de auto anders niet door de Tüv (APK) komt. De auto is dan 3 jaar of ouder. Mijn auto is nu 2 jaar en heb er na de Portugalreis 30.000 km op zitten. Ondankt de lange reis zijn de achterschijven niet schoon. 9 maart moet hij voor een jaarlijkse beurt. Dat kijken ze verder even na of alles klopt.

 

Woensdag, 20 januari 2016, 10.30 uur: Ferragudo.
Het is half bewolkt, windstil. De temperatuur 17 graden.
Een uurtje geleden was het nog 14 graden. Afgelopen nacht heeft het geregend. We hebben binnen ontbeten en zitten nu op het terras. De eigenaresse van het appartement is gisteren geweest.
Ze kan heel goed praten, maar luisteren is er niet bij. Ze heeft lange haren en ik vroeg mij af of er onder die haren wel oren aan haar hoofd zaten. Maar toen ik het over de stroombetaling had, bleek ze wel degelijk oren te hebben en werd zelfs een beetje boos. "Stroom in Portugal is vreselijk duur!" zei ze. Ik vroeg wat een kilowat dan kost. "Negentien cent!". Ik maakte haar duidelijk dat we in Kroatie 23 cent voor een kilowatje betalen. Ik kreeg toen het gevoel dat ik beter niet met haar in discussie kon gaan en heb, tegen mijn natuur in, maar mijn mond gehouden. Als vergoeding voor het wachten op de sleutel bracht ze een flesje Portwijn mee. Toch wel weer netjes. (Opmerking: 5 kilowatt perdag betaalde de vrouw en de rest wij. We moesten 28 Euro voor 4 weken stroom betalen. Dus dat viel reuze mee)

 

 


Alles bloeit, alsof er geen winter bestaat. Wat wel opvalt dat de Portugezen meestal in winterjacks lopen, maar toerist, met name En gelsen, sie op dat moment wandelen op teenslippers, korte broek en T-shirt. Persoonlijk vind ik dat een beetje overdreven, maar op een terras zittende, in de schaduw, uit de wind, is een vestje o.i.d. wel zo aangenaam. Maar in ieder geval je leeft hier buiten.

 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Donderdag
25.02.2016.
-4 °C
25°F
0 °C
32 °F


Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (10.00 uur)
Het is 16.30 uur, zwaar bewolkt. Zojuist heeft het gestormd en nu sneeuwt het bij een temperatuur van slechts 1,5 gr. C. Vanmorgen was het nog 7 graden. We gaan een koud weekend tegemoet, maar maadag zou het weer voorjaarsachtig worden. In ieder geval akelig weer om buiten te zijn.

Donderdag, 21 januari 2016, 13.30 uur (Ferragudo, Portugal)
Het is bewolkt, windstil weer. De temperatuur 20 graden. Afgelopen nacht heeft het langdurig geregend, maar ook in de nacht kwam de temperatuur niet onder de 16 graden. Vanmorgen hebben we boodschappen gedaan bij de Lidl. Ik begin me nu toch wel zorgen om Barbara te maken. Ze zei tegen mij om een vlek naast haar linker borst te bekijken. Ik bekeek haar verder en zag dat ook haar rug onder de rode vlekken zat. Het doet haar niet zeer, maar ze is toch anders dan anders. Maar zien wat het wordt. Als het erger wordt moeten we maar een dokter opzoeken. Maar even rustig aan doen en afwachten. Als het maar geen gordelroos is......


 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Zaterdag
27.02.2016.
-6 °C
21°F
4 °C
39 °F


Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (12.30 uur)

Het is 15.30 uur, nagenoeg onbewolkt, windstil, bij een temperatuur van 7,7 gr. C. Vanmorgen was het even bij ons een drukte van belang met kinderen en kleinkinderen, die even om de hoek kwamen kijken. Daarna even naar het skieen gekeken op de tv.
Ik ben druk bezig om alles op mijn pc te organiseren. Foto´s ordenen, documenten op de juiste plaats zetten en duplicaten en overbodige rotzooi verwijderen. Heden te dagen met die grote opslagruimte, toch nog een stevige klus. Ik schiet al op ben ben er nog niet.
We gaan nog maar een keer terug naar Portugal. Een land dat wij beiden, voor de winter, hebben waarderen.

Vrijdag 22 januari 2016: 13.00 uur.
Er is bewolking en een matig briesje vanaf de oceaan. In de plekken op de rug van Barbara zijn geen veranderingen te bespeuren. Om zeker de weten wat het is hebben we toch maar besloten om het aanbevolgen ziekenhuis in Alvor, ongeveer 10 kilometer bij ons vandaan, op te zoeken. Het betreft hier een privékliniek. We werden op een zeer correctie en snelle manier verder geholpen, naar een jonge dokter. Deze wist direct wat het was: "Gordelroos". In het engels en soms met gebruikmaking van de googlevertaalmachine gaf hij uitleg en schreef de nodige medicijnen voor. Hij deelde mede dat gordelroos een virusziekte is, die in het zenuwsysteem ontstaat en uitbreekt in de vorm van een soor exceem. Terug kijkende had Barbara al langere tijd op de plaatsen waar het nu uitgebroken was. Verder gaf hij uitleg dat deze ziekte verwant is aan waterpokken. Normaal ben je, als je waterpokken gehad hebt, imuum, maar op oudere leeftijd, met weinig weerstand, kan het virus toch weer uitbreken. Voor we vertrokken, betaalden we ons concult à 56 Euro. Thuis gekomen, een hele voorraad medicijnen opgehaald bij de apotheek bij ons in de straat. Het is maakt een klein winkeltje en je verwacht dat ze niet alles op voorraad hebben, maar deze verwachting ging niet op. Alles was voorradig. Na betaling van een bedrag van 53 Euro´s, hadden we alles achter de rug. Nu maar afwachten. Ze mag niet in de zon. Op dit moment ligt ze op de bank. We moeten nu maar geduld hebben.

Net als de familie poezen, die geduldig wachten tot er een muisje voorbij komt........

Innsbruck
  Tmin Tmax wind
Zondag
28.02.2016.
-3 °C
27°F
5 °C
41 °F


Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (11.00 uur)

Het is 16.30 uur. De gehele dag was het zwaar bewolkt, windstil weer. De temperatuur op dit moment 9,5 graden. Dus koud is het niet. Na de middag zijn we stemmen geweest voor een burgemeester en voor de gemeenteraad. We hebben de bestaande burgemeester gekozen, omdat hij, de laatste jaren veel heeft gedaan. O.a. voor de jeugd. Deze hebben een eigen jeugdhonk gekregen nabij het voetbalveld, dat ook uitgebreid zal worden als een ontmoetingsplaats voor senioren.. We kregen enige dagen voor de verkiezingen ook een brief wat deze burgemeester allemaal heeft nagelaten en verkeerd heeft gedaan. Maar ja, we zien alleen de buitenlant van het politiek gebeuren. Verder hebben we op de SOLI gestemt, dat is een lokaal partijtje, met veel jongere medewerkers. Hun programma is siciaal te noemen. Ook verlangen zij geen staatsgeld voor de verkiezingen, maar halen dit door vrijwillige bijdragen binnen.
 

Maandag 25 januari 2016, Ferragudo (Pt)
Het is 11.30 uur. Zojuist is er een hevige regenbui van start gegaan met onweer. Koud is het niet....16 graden C.

Mer Barbara gaat het door de medicijnen, langzaam vooruit. Afgelopen nacht had ze nog enorm veel pijn en de pijnstillers, die ze had ingenomen, leken niet te helpen.
Gisteravond was het tot laat in de nacht nog onrustig in het cafeetje, tegenover ons aan de straat. Normaal is het daar exact om 12 uur in de nacht rustig, maar dit keer ging het door. Dit i.v.m. de presidentsverkiezingen in Portugal. Het feest ging tot 02.00 uur in de nacht (Portugeese tijd) door. Vanmorgden om 07.00 uur, was het café al weer open, omdat daar ook brood wordt vekocht.. En natuurlijk zaten daar weer een paar vroege vogels, achter een bietje, uitvoerig te kletsen.
Wat het leven hier betreft. Wij uit Noord en midden Europa worden gezien als mensen die met koude om kunnen gaan. Dit doen wij dan ook in onze verwarmde huizen. Hier blijft een Portugees, ook bij 15 graden, gewoon op het terras zitten en is het hem kennelijk niet te koud. Wij hebben dan al lang de electrische kachel aan, die nabij de bank tussen ons in staat. Door de meestal kleine ramen van de huisjes, komt er weinig zon binnen. In de zomer binnen natuurlijk heerlijk koel, maar in de winter is het zonder verwarming, binnen meestal kouder dan buiten. Dubbel glas hebben ze hier ook nog nooit van gehoord. Zoals in ons appartement, waar grote schuifdeuren in zitten. Met enkel glas. We laten dan wel de rollo´s zakken, dat scheelt weer in temperatuur.
Gisteren hebben we een grote wandeling gemaakt, die groter uitviel dan we gedacht hadden en uiteindelijk kwamen we op ons strandrestaurantje aan de Praia Grande uit.. Het zonnetje scheen aangenaam en geen wind. Zo kon er vanzelf een verlangen naar een koud biertje ontstaan......
Barbara bij haar dagelijkese werkzaamheden, het verzamelen van schelpen. Meestal te weinig plaats..........Maar zo te zien moet ze ook alles alleen doen........

 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Maandag
29.02.2016.
-3 °C
27°F
0 °C
32 °F


Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (11.30 uur.)

Het is 11.45 uur, zwaar bewolkt, windstil weer, bij een temperatuur van 4,9 gr. C. Zojuist het centrum ingeweest om een afspraak bij een dokter te maken voor een jaarlijkse controle. De goede man ´heeft het zo druk dat ik pas op 25 mei aan de beurt ben. Het is de uroloog en als je alle patienten voor een jaarlijkse controle terug laat komen en je bent de enige uroloog in de omgeving, dan krijg je het vanzelf druk. Persoonlijk zou ik het liefst een jaar overslaan, maar ik weet zeker dat de dokter dan boos wordt. Met mij gaat het prima en als ik mezelf goed voel, gaat vanzelf de drang om naar een dokter te lopen terug.
 

Dinsdag 26-1-2016 21.00 uur.
Afgelopen nacht was het helder en dat is direct aan de temperatuur te merken. Deze daalde afgelopen nacht tot 10 graden. Dit hadden we nog niet meegemaakt. Gevolg: Door het enkel glas, beslagen ramen. Of beter gezegd, het water liep van de ramen. Vanmorgen in de zon op het terras ontbeten en heerlijk warm weer. Daarna wat strandjes in oostelijke richting (Oveira) bezocht. Het is flink traplopen. We hoopten op het lege strand veel schelpen te vinden. Maar helaas, niet eentje....


Het plaatsje Overira aan de Algarve.

Op de terugweg kwamen we een Intermarche supermarkt tegen. Toch maar even naar binnen, alhoewel we niets nodig hadden. Een heel aardige verkoper op de enorm grote wijnafdeling, adviseerde ons en dit leidde dat we toch weer tot inkopen genoodzaakt waren. Eén flesje, werd door de verkoper als zeer bijzonder aanbevolen. Kostte wel 20 Euro. Barbara zette de fles, na het horen van de prijs terug. Ik nam de fles en zei: "Een geschenk van mij!" Ze was er blij mee. Ik zei dat ze de fles goed moest bestuderen, zodat zij later nog zou weten welke de dure wijn is. Alhoewel 20 Euro voor een flesje wijn, voor velen onder de categorie van de z.g. "slobberwijnen" zal vallen omdat er ook flesjes stonden met prijzen tussen de 4- en 500 Euro, is dit voor een gewone man een vrouw en alledaagse inkoop. Op deze wijze kun je niet weken door gaan, want dan zul je elders sparen moeten.
Da dit avontuur, weer even op ons terras aan de Praia Grande. Toen we er al even zaten, kwam er een iets ouder echtpaar aan en gingen twee tafeltjes van ons zitten, met de ruggen naar ons toe. Ik dacht: "Wat zouden het zijn? Engelsen?". Geen woord werd gesproken. Ze kregen beiden een glaasje witte wijn geserveerd en dronken dit langzaam leeg. Ik dacht bij mezelf: "Dat mloeten Nederlanders zijn, want Engelsen bestellen altijd een hele fles wijn. Om de prijs hoef je het niet te laten. Toen er afgerekend moest worden toverde de vrouw een heel klein beursje tevoorschijn en na lang heen en weer schuiven tussen een 20 cent en 10 cent muntje, bleef dit laatste op tafel liggen. De ober kwam terug met het wisselgeld op een schoteltje. Dit werd in zijn geheel weer in het beursje gedaan en het tiencent mjuntje op het schoteltje gelgd. Ik dacht: "Dat zijn geen Engelsen. Zeker weten van niet!". Het echtpaar stond op, de vrouw draaide zich in onze richting en zei: "Tot ziens". Ik rekende af na twee o,3 biertjes en een glaasje witte wijn. te betalen €5,50 Om de prijs hoef je het niet te laten. Ik heb voor dat stel ook maar fooi betaald.......Niet dat die ober denkt dat elke Nederlander zo is.....

Trouwens weten jullie in Nederland trouwens wel dat Jan Smit, samen met Florian Silbereisen en een Belgische zanger, waarvan mij de naam niet zo snel te binnen schiet, een grote hit hebben?
 

Hierboven unplugged, live gezongen en hieronder de orginele versie.


Ja, ik wil toch wel een beetje reclame maken voor de samenwerking tussen Nederland, Belgie en Duitsland. Vooral gedurende de moeilijke tijden die de Europese unie mee moet maken.
Alleen weet ik niet tegen welke minister ik zou zeggen: "Du schaffst das schon!"
Mevrouw Merkel zal het niet meer in haar hoofd halen om te zeggen:
"Wir schaffen das!" en voor haar is de titel van genoemde song ook niet bedoeld, al zou zou zij wel graag willen dat iedereen in de EU haar toe zou zingen met: "Da schaffst das schon!"