St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Vrijdag
01.01.2016.
-5 °C
23°F
1 °C
34 °F

Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (12.45 uur)

Allereerst wens ik iedereen een gelukkig en gezond 2016 toe en dat het jaar mag brengen wat u zich er van voorsteld.
Het is 13.00 uur, voor 80% bewolkt, de temperatuur 7,6 gr. C.
En dan,  precies als het nieuwe jaar is begonnen, begon het ook te regenen. December was in ieder geval hier in Oostenrijk, de zonnigste maand en daarmee ook de droogste maand  sinds de meteologische registratie, ongeveer 150 jaar geleden. 
Gisteravond eerst naar het vuurwerk geweest op de piste nabij St. Johann. Toch elke keer weer enorm indrukwekkend. Dan hoef je zelf geen pijltjes te gaan kopen, want die vallen in het niet bij zo´n show. Een vuurwerk dat a.h.w. op het ritme van de begeleidende muziek meeloopt.
Daarna gingen we even wat drinken bij Petra en haar man Heli (dochter van Barbara), althans dat dacht ik. Doch er was eten opgediend (O.A. Schweinsbraten nach Tiroler art) en drinken, dus van naar huis gaan was geen sprake. We hebben de Stadlshow op de tv bekeken. De show was niet meer zoals voorgaande jaren toen Karl Moik en later Andy Borg het voor het zeggen hadden. Veel nummers ging allemaal in eenzelfde beat tempo. Anders als orgineel. "Om de jeugd te trekken!" Ja, hier ook al. Voor de oudjes blijft er steeds minder over. Toen we om 01.15 uur naar huis liepen, had het geregend en de trottoirs waren spiegelglad. Op de normale rijbaan was kennelijk wel gestrooid. Dus er bleef niets anders over dan daar maar te gaan lopen. Wel voorzichtig natuurlijk en direct de stoep op als er een auto aankwam. Je weet op zo´n avond nooit wat er rond rijdt.
Gekomen in onze straat.....Alles en overal donker. Iedereen sliep al. Zelfs de Nederlandse buurman in ons flat was al vertrokken, of hij was niet thuis, dat kan ook. Dat doet je dan toch wel terugdenken aan de Akshoek in Enschede, waar het na twaalven pas echt gezellig begon te worden. Maar hier in Tirol houden ze niet zo van feesten. Zelfs verjaardagen worden nauwelijks gevierd. Thuis gekomen heb ik de kinderen in Nederland gebeld. Die waren nog wel wakker.
En zo is het nieuwe jaar weer begonnen. Ik heb het nieuwjaarscopncert uit Wenen op de tv staan en ga straks naar het schanspringen kijken. Dat wordt op nieuwjaarsdag altijd in Karmischpatenkirchen gehouden. Ik ga nu niet kijken of ik de naam goed heb geschreven. Als dit fout is zal de öplaats er wel niet onder lijden.

 

Hierboven de vuurwerkshow uit het jaar 2013, geplaatst door Bergschrei op You tube.

 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Dinsdag
05.01.2016.
-10 °C
14°F
1 °C
34 °F

Streetview van zondag 3 januari 2016 (11.00 uur)

Het is 14.30 uur, zwaar bewolkt, windstil weer. De sneeuw is op de straten al lang weer weg. De weilanden zijn nog wit, maar het gras komt er al weer door. De temperatuur 3,9 gr. C. In de nacht is het ook niet kouder dan een paar graden onder nul. Veel kouder is het in het oosten van Oostenrijk en verder overal in Oost- en zuid-oost Europa.
Het is drie Koningen en dan komen er altijd kinderen langs de deur, meestal onder begeleiding van een wolwassen. Ze zijn verkleed als de drie Koningen. Spreken een aantal teksten en zingen samen. De bedoeling is het geld inzamelen voor arme en minder bedeelde kinderen. Vorig jaar werd alleen in Zuid Tirol.(Is Noord Italie) 1,2 miljoen Euro opgehaald. Een aantal kinderen werd geintervieuwd. Daaruit bleek dat niet iedereen er van gediend is, op z´n zachtst gezegd. Ik heb er respect voor dat die kinderen hun tijn willen offeren om deur aan deur te gaan.
 De angst regeert....


Minister zeg toch waar het op staat.
Of is het alleen olie waar het bij jou om gaat?
Zet toch die koningen, die regeren met harde hand,
zonder er verder woorden aan vuil te maken aan de kant!
Dan krijgen wij van hen geen olie meer?
Oh jeetje, daar gaat ie weer!
De één wordt gestraft om zijn atoomprogram,
terwijl de ander alles mag. Ik lach me helemaal lam.
Geen enkele vluchteling, al is het ook een broeder, komt er bij die sjeiken in.
Dit wordt wel gesignaleerd, commentaar heeft volgens onze leiders geen zin.
Dat zij ondertussen wel de onafhankelijke staat Jemen bombarderen,
is voor hun eigen veiligheid en om dat land te ondersteunen, zoals zij beweren.
De wereld kijkt er naar en ziet de oliebronnen al de lucht in vliegen.
Maar leiders in Europa, moet je daarom je burgers met zoveel onzin bedriegen?
Onderzoek de waarheid van al die veroodelingen tot de dood.
Alleen zo zal het aanzien van u als leiders binnen Europa worden vergroot.
Laat door hen niet bepalen hoe wij ons moeten gedragen,
want dan zullen onze verworvenheden als sneeuw voor de zon zien vervagen.


                                       gejo 


 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Donderdag
07.01.2016.
-8 °C
18°F
0 °C
32 °F

Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol. (11.00 uur)

Het is 11.45 uur, onbewolkt, windstil weer. De temperatuur op dit moment: 1,9 gr. C. Afgelopen nacht heeft het een aantal graden gevroren en gisteravond is er een buitje met sneeuw langs gekomen. Ik schat een centimeter of vier. In ieder geval ziet het er nu winters uit, zoals het hoort.
Met ontsteltenis zie ik elke dag de beelden op de tv van het gebeuren in Keulen. Ook hier op de Oostenrijkse tv. Mij valt de machteloosheid van de politie op. Als dit zo verder gaat hebben de "daders" de volgende keer nog minder respect voor alles wat gezag is. Heel voorzichtig wordt nu gezegd dat de daders jongeren uit Noord Afrika waren.
Waarom zeggen ze gewoon niet om wat voor nationaliteit het gaat?  Mensen uit Algerije, vind je bijna alleen in Frankrijk en zijn franstalig. Uit Tunesie? Dat is een minderheid. Egypte? Ook daar zijn er hier niet veel van. Maar uit welk land komen ze dan? Kijkt u maar op de kaart van Afrika en ziet u welk land ik bedoel.
We hebben in Europa te veel z.g. soft-wetten. De politieman moet elk aangewend geweld verantwoorden en kan er later op veroordeeld worden.
In de zestiger- zeventiger jaren in Enschede, waar ik dienst heb gedaan, werd bij het uitbreken van rellen in de binnenstad, een "blik" agenten open getrokken en die gingen de relschoppers, niet door wetten of regels geremd, aan de slag. Met de lat er over en al snel was het over.
Weinig arrestaties, bij de vluchtende daders, builen en blauwe ogen.............
Niemand die nog de moed had om tegen de politiemensen, die dit veroorzaakt hadden, aangifte te doen.
Natuurlijk achteraf allemaal niet goed te praten, maar als je niet een keer op die wijze optreedt en nooit werkelijk laat zien dat het genoeg is geweest, blijf je met de rotzooi zitten. In Keulen schijnt een wijk te zijn waar deze "Noord-Afrikanen" vandaan komen. De politie zelf heeft daar maar weinig te zerggen. Zo zijn er ook wel wijken in Nederland te vinden. Mijn advies: "Trek uit elkaar die zooi. Niet meer dan twee Noord-Afrikaanse families in één straat.
Dubbele staatsburgerschap? Opheffen onmiddelijk! Je moet een keuze maken. of het één of het ander.
Ik persoonlijk denk dat dit het begin is van veel meer elende.

 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Maandag
11.01.2016.
-4 °C
25°F
0 °C
32 °F

Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (11.00 uur)
Het is 18.40 uur, de hele dag was het zwaar bewolkt. In de middag begon het te regenen en aan het einde van de middag zowaar vlokken natte sneeuw. De temperatuur op dit moment: 1,5 gr. C.
M´n dagboek zal vanaf nu nog minder beschreven worden. Insiders weten wel waarom. Info kunt u vanaf morgen vinden op: google-maps-aprs. Rechts op het scherm invullen: oe7lfj-9.
Even afschakelen en niet meer ergeren aan de berichtgevingen op radio en tv.