St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Dinsdag
01.03.2016.
-6 °C
21°F
-2 °C
28 °F

Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol. (10.00 uur)

Het is 11.15 uur, het sneeuwt ligt bij een matige westen wind. De temperatuur 2,8 gr. C.
Vanmorgen weer eens in de vakantieronde ingemeld. Ik doe dat te weinig. Maar ik ben ´s morgens niet zo´n snelle starter. In de ochtend haalt de tijd mij altijd in.
Verder ben ik bezig met het bijwerken van een paar pages op de site, die nu nog helemaal onderaan staan. Maar als ze klaar zijn, verhuizen ze naar een link op de page "OE7LFJ projecten" Daar kunt u alles over mijn activiteiten m.b.t. de radiohobby vinden.
Ondanks dat het sneeuwt, is barbara even een rondje lopen. Het gaat langzaam maar zeker beter met haar. Gelukkig kan ze in de nacht goed slapen en staat ze in de ochtend nagenoeg pijnloos op. Maar in de loop van de dag komt de pijn toch weer terug. Bij gordelroos vraag je je af: "Hoe kom ik er aan?", maar later nog vaker: "Hoe kom ik er weer van af". De plekken op haar rug zijn nagenoeg verdwenen.

Ferragudo (Pt) 27-1-16 11.35 uur.
Het is zonnig weer. Een heel dunne sluierbewolking. Nagenoeg geen wind, maar als die een beetje waait, voelt deze fris aan. De wind komt uit noordelijke richting, dus geen wonder. De temperatuur is 18 graden in de schaduw. Onze eerste wasje zit in de wasmachine. Als je zo lang van huis bent, ontkom je er niet aan om zo af en toe even een was te draaien.
Gisteravond op het strandterras van de Praia Grande, dat ongeveer 400 meter bij ons vandaan is, de ondergaande zon weer eens bewonderd. Drie tafeltjes met Nederlanders, dus er werd even gezellig gekletst. Eén jonge Nederlander woont en werkt in Portugal. Zijn ouders waren overgekomen. Hij doet huismeesterwerkzaamheden bij huizen die langere tijd leeg staan. Ik kan me voorstellen dat je daar wel een paar centjes voor over hebt, als je daar zo´n bezit hebt. Hij zegt dat hij er van rond kan komen en tevreden is.

Dit leek ons wel wat, maar helaas net verkocht. Ja mensen je moet toch wat te dromen hebben. Dromen kost niets en je hoeft je over een "droomslot" ook geen zorgen te maken.....

Op de foto de hele groep Nederlanders bijeen op het terras.
De Algarve is in de winter echt een verzamelplaats van bijzondere mensen, van rijke lui, die een huis bezitten, campermensen en mensen zoals wij, die zo gek zijn om 2700 km te rijden om de zon te zien, maar vooral ook te voelen.
Nog even over onze Hyundai IX35. Ik ben niet tevreden met de remschijven achter. Ze zijn verroest en ook na lange ritten blijft er roest op zitten, ten teken dat ze niet goed aangrijpen. Als ik thuis kom wil in dit toch melden. In maart krijgt hij een servicebeurt. Maar voor een auto van 2 jaren met nog geen 30.000 op de teller, mag niet niet zijn, denk ik bij mezelf.

Van dit soort lopen er hier een heleboel. In tegenstelling tot de gewone poezen, laten deze zich niet aanhalen. Ik denk dat ze slechte ervaringen hebben i.v.m. ontvoeringen en dat dit met de jaren in hun genen is opgeslagen.....

 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Woensdag
02.03.2016.
-4 °C
25°F
5 °C
41 °F

Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (11.50 uur)
 
Het is 11.50 uur, bewolkt, maar zo af en toe komt de zon er door. Windstil, bij een temperatuur van 9,1 gr. C. De zon begint toch al sterk te worden.
Deze week is een voor mij markant figuur in St. Johann gestorven. Hij wordt vandaag begraven. Het gaat om een 50 jarige man, die ik regelmatig zag, in het Tiroler Stüberl. Hij wordt "Bleistift Sepp" genoemd. Deze bijnaam heeft hij te danken omdat hij altijd een potloodje achter zijn rechter oor had. Dit had te maken met zijn beroep. Hij was timmerman. Sepp schonk eens een potloodje aan ons kleinkind Thije. Dat was iets bijzonders, want zonder potloodje voelde hij zich naakt. Als hij in het Stübrl was, ging hij nooit op een barkruk zitten. Hij stond altijd. Het was een grote stevige man, altijd met een lachend gezicht en had altijd een groot glas bier voor zich. Na zijn werk meestal van een uur of vijf, tot een uur of zeven. Bijna dagelijks.......Als hij daar stond, was er altijd leven. Sepp kon veel lachen en lachte op een bijzondere manier, die ik geen ander ooit heb zien doen. Hij kon lachen tijdens het uitademen, wat de meesten doen, maar hij bleef ook lachen tijdens het inademen. Nadat vorig jaar bij hem longkanker werd geconstateerd, ging het snel bergafwaarts en nu wordt hij dus begraven.


Een overdenking.....


Wanneer! het zal zijn, dat voor jou het laatste biertje wordt uitgeschonken
en je het glas voor de laatste keer met je vrienden hebt geklonken,
dat zul je pas weten als het glas al lang weer schoon staat te wachten,
op anderen, die naar een biertje smachten.
Als je had geweten dat, dát biertje je laatste zou zijn geweest,
zou je het koesteren en ben je voor een leeg glas zeer bevreesd.
Als het biertje dan warm is geworden en het schuim verschraald,
weet je dat de tijd die je is gebleven, zich niet herhaald.
Je kunt je slechts vasthouden aan dingen in het verleden
en je weet dat er uiteindelijk voor jou wordt gebeden.


                                                   gejo


 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Donderdag
03.03.2016.
-5 °C
23°F
-1 °C
30 °F

Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (11.00 uur)

Het is 11.00 uur, en het sneeuwt onafgebroken sinds gisteravond. De temperatuur 2,6 gr. C.

Gisteren naar de begravenis geweest. Ontzettend veel mensen. De kerk was propvol, met staande mensen, achter in de kerk. De dienst was anders als anders. De katholieke dienst ging zoals altijd, met veel ceremonieel, voor wat betreft de sacramenten. Van de Pfarrer zelf geen enkel woord over de overledene. Muziek werd door een zanger-gitarist verzorgd. Die liederen zong zoals "You´r so far away from me". Als laatste nummer speelde hij een lied, dat geschreven werd en ook gezongen door Andreas Gabalier. Hij had dit lied voor zijn vader geschreven, na diens overlijden..

 

Moet je voorstellen dat der Pfarrer gewoon zijn hosti eet en de kelk met wijn ter hand neemt, deze leegdrinkt en met alle ceremonie schoonmaakt en weer weg zet. Mijn vraag was op dat moment: "Man, waarom toon je je hart niet tegenover de nabestaanden en vergeet één keer je ceremonie. Ook jij bent een mens uit vlees en bloed. Maar goed. het zal wel zo horen.
 
28-1-16 18.00 uur Ferragudo:
Het was de hele dag bewolkt. Thans is er een strak blauwe hemel en windstil. Het zal wel weer een koude nacht worden.
In de namiddag hebben we een wandeling gemaakt, langs een strandje waar veel campers wild staan te camperen. Dit wordt oogluikend toegestaan en men zegt dat er alleen ingegrepen wordt wanneer een camper zich langdurig een plaatsje verschaft. Veel Franse campers. Ik hoorde dat zij normaal in Marokko overwinteren, maar nu in Portugal blijven omdat zij zich niet zo veilig voelen op het andere continent. Verder staan er ook veel Nederlandse en Duitse campers.
Al lopende langs deze campers, daarbij denkende dat dat ook wel iets voor ons zou zijn. Maar waar moet je met zo´n ding heen als je thuis bent. Ik zie de buren al verergerd kijken als ik zo´n ding aan de Berglandweg zou parkeren.....
Plotseling een stem van een Nederlandse: "Hallo!" Het is het Nederlandse jonge stel dat wij een dag eerder al hadden ontmoet. Zij heet Judith. De naam van de man is ons ontschoten. Hun dochtertje heet Kiki. Het blijkt dat zij al vanaf oktober onderweg zijn. Ik vroeg hoe zij dat dan deden, of er niet gewerkt diende te worden. Judith, blijkt zelfstandig te zijn en dagelijks een uur of 8 à 9 op internet te zitten en daar haar zaken doet.

Hierboven Judith met Kiki en haar man op het terras aan de Praia Grande.
Bij de camper van het stel was nog een Duitse jonge vrouw met haar dochtertje, die vertelde dat zij samen met haar dochtertje onderweg zijn in een wat oudere camper. Petje af voor een vrouw alleen. Je moet het maar durven. Er zat ook nog een Nederlandse jongen die als "backpacker" onderweg is. Hij was gisteren op het vliegveld van Faro geland en is nu te voet onderweg. Hij heeft een tentje bij zich en uiteraard een paar goede wandelschoenen.
Al met al allemaal mensen die het anders willen doen en uit de dagelijkse sleur proberen te ontsnappen. "A new way of life" zoeken. Voor ons is het simpel. Ons geld komt wel op de bank, maar als je zo jong zo´n avontuur aangaat. Dat durft niet iedereen. De man (vriend) van Judith:
"Hoe minder je hebt om te leven, hoe simpeler het leven wordt en hoe mooier het is om te leven!"
Dat zijn woorden, als je daar over nadenkt, moet je hem gelijk geven. Alleen wie wil echt graag uit een consumtiemaatschappij stappen?

Ook deze bloem bloeit zowel in de zomer als in de winter, vraagt niets. Leeft van water, licht en gebruikt een klein plekje aarde. Als deze bloem kon praten zou hij zeggen:
"Kijk naar mij en zie hoe simpel het is om hier op aarde te leven!"


 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Vrijdag
04.03.2016.
-7 °C
19°F
2 °C
36 °F

Aktuele streetvieuw, Berglandweg te St. Johann in Tirol (10.00 uur)

Het is 12.00 uur, onbewolkt, windstil weer, bij een temperatuur van 5,1 gr. C. Als de zon dan eindelijk schijnt. Al zijn de boven bedekt met sneeuw, heb je toch het gevoel dat ook hier het voorjaar begint.

31 januari 2016 Ferraguda (Pt)
Alweer het einde van de eerste maand in 2016. Wat gaat de tijd snel. Het is 11.30 uur, onbewolkt en windstil. De temperatuur is 19 graden in de schaduw. Met Barbara gaat het weer redelijk. Zo af en toe heeft ze een pijnaanval, maar zo te zien worden de tussenpozen steeds langer. Meestal heeft ze in de nacht het meeste last.
Gisteren zijn we te voet naar de stad, aan de overkant van de rivier, genaamd Partimao geweest.Het was ongeveer 3 kwartier lopen over meestal braakliggend terrein en over een visafslag. Uiteindelijk liep de weg, vlak nabij het taluud van de brug dood. Teruglopen zou dan 500 meter heen en 500 meter terug betakenen. We besloten maar om het hekwerk te klauteren en dan het taluud op te gaan.

Onderweg kwamen we veel fabrieken tegen, die al lang afgebroken waren. De schoorstenen, bleven bestaan. Waarschijnlijk omdat elke schoorsteen door een paartje ooievaars werd bewoond. Tot midden in de stad. De rivier heeft dan ook een enorme delta, waar eb- en vloed, tot ver in het binnenland invloed hebben. Dus kennelijk voedsel genoeg.
In de jachthaven liggen soms boten, waar ik even bij stil blijf staan en me in het Twents afvraag: "Wó doot ze´t van!". Maar ja, dat kennen we ook al uit Kroatie. Toch leuk om nog een Nederlands bootje te zien liggen van:
Rietepiet uit Zuidland, nabij Rotterdam.


Inmiddels is de boot weer in Rotterdam. Als u op de foto klikt, komt u op een website, waar deze boot genoemd wordt en de positie wordt aangegeven. Niet dat dit zo interessant is, maar internet maakt toch een heleboel mogelijk.
De binnenstad van Portimao moet er vroeger gezelliger uit hebben gezien. Er was daar vroeger een grote sardientjes-inblik industrie, maar thans is er alleen nog maar een museum. Veel winkel zijn gesloten, staan te koop of te huur. Met de auto daar rijden is onmogelijk. Vanuit Ferragudo over de brug, Portimao inrijden is geen probleem, maar de brug op de gterugweg vinden, hopeloos, door de vele doodlopende straten en wegen, die ook nog eens éénrichtingsverkeer hebben. Steeds weer kwam ik over de nieuwe brug, ten noorden van Portimao.

Portugezen zijn enorm diervriendelijk, behalve natuurlijk voor de sardientjes.......


 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Maandag
07.03.2016.
-7 °C
19°F
-2 °C
28 °F


Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (14.30 uur)

Het is 16.10 uur, Zwaar bewolkt en een gure wind uit het noord-westen. Op dit moment lichte sneeuwval. de temperatuur is 2,7 gr.C.
Vanmorgen zijn we naar het Kirchensteuerambt in Kitzbühel geweest, om over de Kirchenbeitrag van Barbara te praten. Elk jaar vindt een verhoging plaats en als je niet op tijd betaalt, komt er weer een brief, met acceptgirokaart met een verhoging van 3 Euro. Dochters van Barbara en een vriendin hebben hun inkomen opgegeven en ze betalen minder dan de helft van het bedrag dat Barbara moet betalen. Het gaat ons niet om het bedrag, want dat is in haar geval nu 93 Euro per jaar, maar omdat dit bedrag inkomensafhankelijk is, waren we toch wel benieuwd hoe zij aan de berekening komen.
In een gesprek met een mevrouw, die de administratie doet, verklaarde ze dat de berekening van Barbara is gemaakt naar aanleiding van mijn inkomen. Eén derde van mijn inkomen wordt als het hare gezien en daar betaalt ze dus de kirchensteuer over. Zij maakte nog even duidelijk dat het zo wettelijk is vastgelegd.. Barbara had papieren bij zich die aantoonden dat zij van de Oostenrijkse staat geen geld ontving of andere inkomsten had. Ik vroeg aan de vrouw hoe zij wist wat mijn inkomen is. Ik ben namelijk in Nederland over mijn inkomen belasting verschuldigd en niet in oostenrijk. Zij had daar geen antwoorden op. Barbara betaalt al 10 jaar in oostenrijk haar Kirchensteuer, maar het is voor ons niet mogelijk om in de Katholieke kerk te trouwen en ook werd het haar niet toegestaan, haar kleinkind bij de doop de kerk binnen te dragen. Dus wel betalen, maar geen rechten. Dit hebben we die mevrouw duidelijk gemaakt, maar ze zei dat ze daar niet aan kon doen. Zelfs zei ze, dat wanneer ze een brief op zou stellen voor het Bisschopsdom Salzburg, waar wij onder vallen, het eventueel mogelijk zou zijn dat ze ontslagen zou worden.
Op de vraag hoe het kan dat iemand met een klein pensioentje en een aanvulling van de staat, maar de helft betaalt, zei ze: "Omdat die persoon aan kan tonen dat ze zoveel inkomen heeft!". Toen het gesprek verder op niets uit bleek te lopen, zei ik: "Mijn vrouw krijgt een klein pensioentje uit Nederland (22% AOW). Toen zag de mevrouw ineens mogelijkheden. Als we een kopie van een maand- of jaaropgave toesturen, kan er een nieuwe berekening gemaakt worden en betaalt ze slechts enkele tientjes per jaar.
Toch vreemd: Als je geen eigen inkomen hebt, betaal je veel. Heb je wel een eigen inkomen betaal je veel minder....

Daarna zijn we naar een Tischlerei gereden om een afspraak te maken voor een nieuwe voordeur. Ook hier in, St. Johann, ben je voor de boeven niet meer veilig. Op klaarlichte dag is er in een flatje tegenover ons ingebroken. Als er hier iemand van de inbraajkpreventie zou komen, dan zou hij lachen. De cilindersloten steken hier allemaal meer dan een c.m. aan de buitenzijde uit de deur. Dus die zijn met enig geweld, gemakkelijk te kraken en omdat wij wel eens weg zijn, geeft dat een onveilig gevoel. Morgenvroeg komt er iemand om te kijken wat er mogelijk is en eventueel het geheel voor een nieuwe deur uit te meten.


 
Als je de kranten er op naleest, is het op dit moment toch een rotzooitje met inbraken. Veelal in hotels, gerages e.d. Maar ook in woonhuizen. Een paar dagen geleden werd er nog een inbreker in Kirchdorf (ong. 4 km. hier vandaan), door de politie neergeschoten. Het betroffen hier twee mannen. Eén uit de Steiermark (51 jr) en één uit Kufstein (44jr), die elkaar in de gevangenis hebben leren kennen. Dus echte Snuf en Snuitjes.
 
Portimao, 28 januari 2016.
We denken maar weer even aan Portugal om van de zon te genieten. We zijn nog steeds in Portimao en gaan op een terrasje zitten. In deze stad zie je omstreeks deze tijd toch maar weinig toeristen. Een kopje koffie en een flesje water en een pint bier (0,4L). We moesten €3,80 afrekenen. Toch welextreem goedkoop.

Het terrasje.
Twee zwarte jongens (of mag ik dat niet zeggen) zaten op een muurtje, nabij de haven. Eén er van had een plastic bekertje, voor de helft gevuld met rode wijn. Bij ons passeren heel vriendelijk: "Bon tar". Het bleken jongens te zijn van de Kaapverdische eilanden. Even in het engels met ze gekletst. Ik vroeg aan de jongen met het wijntje: "Wat voor werk doe je?" "Niets. Ik ben zelfstandig", was het antwoord. Mijn vraag: "Waar leef je dan van?" Het antwoord: "Wat de mensen zoal aan ons geven". Eén van de jongens had, volgens zijn zeggen, eind vorig jaar in de Rotterdamse haven gewerkt en is nu op weg naar huis, omdat het hem te koud was geworden. Dus hij is eigenlijk een collega klimaatvluchteling van ons. Je denkt toch wel, wat die jongens voor een toekomst hebben. Er zijn veel jongeren van de Kaapverdische eilanden in Portugal. De jongen met het bekertje zei dan nog tegen ons: "Ik ben er slecht aan toe man!" Hem zoo bekijkende, antwoordde ik: "Je ziet er niet slecht uit. Je bent niet mager of zo". De andere vriend gaf me gelijk en liep lachend weg. Beiden gaven we een twee Euro muntstuk en ik zei daarbij dat hij er eten voor moest kopen en geen wijn. Vlak in de buurt is een restaurantje, waar je voor 1 Euro een portie sardientjes kunt bestellen.

Een kunstwerk nabij de plaats waar wij het gesprek met die jongens hadden. Een beeld waar je van alles bij kunt denken. Ik maak er maar van:

"Ik worstel en kom boven".

Net zoals de Portugeese staat, waar je eigenlijk nooit iets van hoort, die zichzelf uit de crisis naar boven heeft geknokt. Aan de mensen, kun je in ieder geval niet merken, dat ze moeilijke tijden hebben, ondanks hoge werkloosheid en lage inkomens, hoor je geen gemopper. Kunnen wij daar geen voorbeeld aan nemen?

 

 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Dinsdag
08.03.2016.
-7 °C
19°F
-2 °C
28 °F

Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (09.30 uur)

Het is 17.30 uur, geheel bewolkt. Afgelopen nacht, tot in de ochtend heeft het gesneeuwd. De temperatuur op dit moment 3 graden. Vanaf ongeveer 800 meter blijft de temperatuur tegen het vriespunt. De winter geeft zich nog niet gewonnen. Natuurlijk goed voor de middenstand en iedereen die het van toerisme moeten hebben.

Het was 1 februari dat ik in Portugal was. Deze dag is voor mij een bijzondere, omdat dit de verjaardag was van lenie. Mijn eerste vrouw. Het is inmiddels wel 22 jaar geleden, maar deze dag blijft bijzonder en verbonden met herinneringen. Op het terras van het appartement, heb ik een gedicht geschreven. Een manier om mij te uiten, dat ik van mijn oma en moeder heb geerfd. Ik moet het bewust niet teruglezen, want dichten gaat bij mij in een opwelling en vaak kijk ik later vreemd tegen het sdoor mij geschrevene aan:
 
Een dag die mijn leven terug doet grijpen in herinnering,
aan een tijd dat alles nog op rolletjes ging.
Niet vertroebelt door leed, verdriet of pijn.
Niet stil willen staan bij het feit dat het niet altijd zo zal zijn.
Het is alweer zo lang geleden dat je moest gaan,
naar die andere wereld, onze gezamenlijke toekomst was van de baan.
Maar jij blijft voortbestaan in ons nageslacht.
Misschien sta jij er wel als ook mijn komst ook wordt verwacht.
Wetende dat je tot stof en as bent vergaan,
maar je geest leeft voort in heel mijn bestaan.
Misschien is het de sterkte van je geest dat ik je weer kan zien.
Als dat mogelijk is, graag, alhoewel ik dat niet verdien.
Toch geloof ik dat je er voor mij bent,
want ik heb jou, als geen ander gekend.


                             gejo

 

 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Woensdag
09.03.2016.
-8 °C
18°F
2 °C
36 °F

Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (10.30 uur)
Het is 11.45 uur, onbewolkt, windstil weer. De temperatuur op dit moment: 4,7 gr. C. in de schaduw, vlak bij het raam.
Vanmorgen de auto voor een servicebeurt naar de garage gebracht. Daarna van daaruit naar het centrum om een paar brieven op te geven en postzegels te kopen. De prijzen van postzegels gaan elk jaar ook omhoog, maar toen ik bij de Libro printerpatronen voor mijn HP6500 had gekocht, waren de zegeltjes al snel op de achtergrond. Ik kocht een complete set inktpatronen, omdat alle vier patronen in de printer bijna op nul staan, voor een bedrag van meer dan 80 Euro!
Printerinkt is net zoiets als dealen in heroine. Je wordt eerst lekker gemaakt, krijgt een spuitje gratis. Maar op het moment dat je het nodig hebt, moet je er veel voor betalen. Al krijg je de naalden voor niets, de stof moet je toch steeds betalen. Een printer krijg je ook bijna voor niets, maar wat heb je aan zo´n ding als je er geen inkt in doet. De eerste patronen zijn maar voor een klein gedeelte gevuld en ben je er al snel afhankelijk van een dealer.
Het enige wat nu nog helpt is "afkicken". Dat is moeilijk, maar ik ben begonnen om geen foto´s meer uit te printen. Alleen het noodzakelijke. De dealer is daar natuurlijk niet blij mee. Oppakken die handel voor uitnuiting van de arme man......!


Ferragudo (Pt) 4-2-16 11.20 uur.
Het is half bewolkt, met vlagen zeer sterke wind. de temperatuur 18 graden C. in de schaduw.
Vandaag is ons jongste kleinkind Jayden al weer 9 jaar geworden. Wat gaat de tijd snel.

 
 
Jayden en vader Marcel. .Wie is wie?

 
 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Vrijdag
11.03.2016.
-4 °C
25°F
0 °C
32 °F

Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (10.00 uur)

Het is  12.30 uur, een lichte hoge bewolking, waar de zon zwak doorheen komt. De afgelopen dagen weer maar eens wat anders gedaan. Een van de radio´s, die ik nog moet renoveren, aangepakt. Het dingetje dat ik op de rommelmarkt in Portimao heb gekocht voor 30 Euro. Van onderen zag hij er als nieuw uit maar bovenop tussen de lampen een echt woltappijt. Dit was eenvoudig weg te krijgen. De afstemming werkte niet. Deze zat vast. eerst dacht ik dat het snaartje voor de aandrijving er verkeerd opgezet was, maar het bleek gewoon dat de afstemcondensator door de stilstand vast was gecorodeerd. Dus het busje WD-40 maar weer gepakt en een half uurtje laten intrekken. Hij loopt nu weer als gesmeerd.
We gaan nu even naar de Hyundaidealer. Daar is een show. Even kijken naar de nieuwe Tucson......
Zo, we zijn weer terug. Ons even verlekkerd aan nieuwe auto´s. Toch maar een jaartje wachten. Ik ben bezig geweest om de verhuur van ons appartementje in Kroatie vie Booking.com te verhuren. Alles voor elkaar, maar nu kan ik er niet meer bijkomen. De naam en het password kloppen ineens niet meer. Soms om gek van de worden.
De radio waar ik het over had, daarin bleek één van de condensatoren defect te zijn. Na deze vervangen te hebben, speelde hij weer als een.....ja wat....het loopt als een trein, maar speelt als een?
Laat maar.

Dit was de boosdoener. Er zitten nog een aantal van deze condensatoren in en die kun je beter maar allemaal vervangen.
Leuk is te zien dat deze voor Portugal gemaakte radio een extra bandje heeft voor de scheepvaart, dat heden ten dage nauwelijks meer wordt gebruikt. Tussen 120 en 140 meter staat "Bargos de pesca". Dat is in het Nederlands "Vissersboten". De  letters op de afstemschaal begonnen ook op deze radio al weer los te laten. Ik heb ze gefixeerd met een breek stuk doorzichtige tape. Of dit afdoende is moet nog blijken.
Op deze link:
http://myalbum.com/album/p1E7NgPtTrtm
kunt u alle foto´s toch nog toe van deze radio zien.

Waar je je al druk om kunt maken. Alex,een Nederlander, die al zes jaar in Ferragudo woont en regelmatig met zijn gezondheid te kampen heeft, zei op een terrasje in de zon:
"Moet je luisteren. Ik zoek altijd een terrasje op waar ik uit de wind zit. Als ik van huis ga, weet ik dus al welk terras ik ga zitten. Verder heb ik met niets te maken. Niet met internet. Niet met de Portugese ambtenarij. Ik ben gewoon Nederlander en altijd op vaskantie."
Vroeger was hij voornamelijk als vliegtuigmonteur onderweg door geheel Afrika. Hij zegt dat dit leven hem z´n gezondheid gestolen heeft.
Terwijl wij zo zitten te babbelen op een terrasje nabij de haven, waar de vissers hun netten reparen, Ik wilde bij de Engelsman (sorry Welshman) die daar werkt betalen. een 02, en een 0,4 biertje van de tap. "Two ten" was het antwoord. Ik dacht dat ik het niet goed verstaan had, maar inderdaad €2,10. We een enorm verschil met het terras aan de Praja Grande.

 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Zondag
13.03.2016.
-3 °C
27°F
0 °C
32 °F

Aktuele streetview, Bergalndweg te St. Johann in Tirol (10.00 uur)

Het is 14.50 uur, zwaar bewolkt, de temperatuur is 6,9 graden C. Al dagenm staat er een koude wind uit het noord-oosten.
Vandaag naar Skieen gekeken. Van schaatsen kan ik alleen de samenvattingen zien op de ZDF.

Eigenlijk zit ik alleen nog door de belastingdienst en de SVB aan Nederland vast. Dit brengt toch steeds weer moeilijkheden met zich mee. De belastingdienst denkt dat iedere Nederlander in het buitenland wel een keer naar Nederland komt om bepaalde zaken te regen. Zoals nu. Ik heb mijn belastingpapieren hier in Oostenrijk al 9 jaren ingevuld en opgestuurd met de, toenmaals zelf bedachte vijf cijferige code. Vanaf de aangifte 2015, dus die ik nu in moet vullen, heb ik ineens een DIGID nodig. Eerst konden buiten nederland wonenden deze niet krijgen en nu ben ik verplicht ook zo´n code, na invulling van formulieren, op een bepaalde plaats in Nederland af te halen. Voor mij toevallig Enschede. Je moet de aanvraag doen en dan binnen 30 dagen ophalen, maar eerst wel even een afspraak maken. Ook kan ik geloof ik naar Wenen rijden om daar bij de Nederlandse ambassade de DIGIDcode op te halen. Dat is dan 360 km heen en dan ook weer terug. Ik heb even op de belastingdienstsite, bij vragen, over deze zaken, gezocht en daar vond ik een antwoord, dat wanneer je een AOW uitkering hebt, je de code ook bij de SVB aan kunt vragen.
Ik maak me toch echt wel zorgen als ik toevallig uit de tijd kom, hoe Barbara één en ander kan regelen. Een mogelijkheid voor ABP pensioengenieters om je bruto geld over te laten maken, is er niet. Ik zal toch maar weer eens contact opnemen met die instantie. Ik moet zowiezo naar de nederlandse ziekenverzekering bellen om te vragen hoe het zit als we buiten Oostenrijk ziektekosten maken. De rekeningen die we hadden van Portugal, worden hier niet vergoed. Die moeten we volgens hen inleveren bij de nederlandse instantie die daar over gaat.

Maar wie weet, als het aan de EZB ligt gaan alle pensioenverzekeraars vanzelf kapot. Met Mario Draghi aan de macht is dat ook geen wonder. Hij komt uit een land dat kampioen devalueren was en zonder Euro, in deze tijd, nog steeds is. (Een ijsje voor 10.000 Lire). Er worden miljarden extra geld gedrukt om de devaluatie op gang te brengen en de rente over je spaargeld is terug gebracht tot 0%. Banken die geld bij de EZB willen stallen, moet daar zelfs voor betalen. De spaarders, zoals de gewone man, maar ook de pensioenfondsen worden daar de dupe van. De mensen met grote schulden worden er beter van, zoals de zuidelijke landen.
Maar ja, wie doet er wat aan. Ik zal het maar met politieke woorden zeggen:
"Ik zie deze maatregelen met zorg tegemoet".

Maar als je toch geld aan het drukken bent, kun je ook wel 6 miljard aan Turkije geven, die hebben dat geld nodig om in het oosten van het land, de strijd tegen de koerden voort te zetten.
Griekenland krijgt toch ook wel 600 miljoen om zijn problemen op te lossen. Waarom drukken we daar ook niet een paar miljard extra voor?

Ik geloof dat ik mijn spaarcentjes in aandelen steek. Een prikkeldraadfabriek. Dat is de goeden toekomst, want er zijn nog heel veel landen binnen Europa, die nog geen prikkeldraadhek om hun land hebben staan. Ik ga dan wel voor gegalfaniseerd prikkeldraad, want het moet jaren kunnen blijven staan.


Het leven gaat niet altijd over een geplavijde weg...........


 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Dinsdag
15.03.2016.
-6 °C
21°F
-2 °C
28 °F

Aktuele streetview, Bergklandweg te St. Johann in Tirol (16.00 uur)

Het is 16.25 uur, voor 90% bewolkt en af en toe een stevige sneeuwbui met een koude wind uit het noord-oosten. De temperatuur is 3,8 gr.C. Maart roert ook in Tirol zijn staart. Je ziet de sneeuw, langzaam minder worden ten teken dat het voorjaar zich ook hier niet op laat houden. De vogels weten het in ieder geval wel, want de mezen en andere kleine vogeltjes, fluiten uit volle borst. de merels hebben ook weer de gelegenheid op de plaatsen waar geen sneeuw ligt, op wormenjacht te gaan.
Het is nu ook tijd voor de lawines. Een paar dagen geleden ging in Zuid Tirol een enorme lawine af en 6 personen kwamen daarbij om het leven. Elke dag wordt gewaarschuwd voor de radio en tv, maar toch zijn er nog mensen die de risico´s opzoeken om ver buiten de pisten op stap te gaan.
Zojuist zag ik op de ORF tv. dat op de autoweg van Graz naar Wenen, een verkeerschaos was ontstaan, die een uur of vier aanhield en dit, jawel, door sneeuwval.

 
Ferragudo, 12 februari 2016. 10.50 uur.
We hebben besloten om morgen maar naar huis te gaan. Op dit moment is het zwaar bewolkt, windstil weer bij een temperatuur van 16 graden. Gisteren zijn we bij Frank en Lies op de camping geweest om Indisch te eten. Zij zitten ongeveer 10 kilometer bij ons vandaan in het plaatsje Alvor. Daar waar ook de privékliniek is. Frank en Lies zijn de ouders van onze zoon Marcel en dus de ouders van zijn vrouw Sandra.

Frenk en Lies.
Het eten was heerlijk. Met barbara ging het prima. Ze voelde zich weer goed, maar de afgelopen nacht had ze weer pijn en op dit moment voelt ze zich nog niet 100%. Ik ga even tanken, want ik rij al dagen op minimum aanwijzing van de meter. En tevens een flesje olie om iets aan te vullen. Zal misschien niet nodig zijn, maar zeker is zeker.
Barbara heeft zojuist haar huismus weer wat te eten gegeven. Elke ochtend, als wij de rolluiken open doen, is hij aanwezig en tsjilpt net zo lang luidkeels, totdat hij wat te eten krijgt. Kieskeurig is hij ook, want fijngemaakt musly, dat lust ie niet. Alleen brood, of beschuitkruimeltjes, komen bij hem op het menu. Het zal voor hem een teleurstelling zijn, als hij morgenvroeg zijn laatste maaltijd van ons krijgt.
We nemen maar afscheid van Ferragudo en misschien tot volgend jaar......

 
 

 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Maandag
21.03.2016.
-2 °C
28°F
2 °C
36 °F

Aktuele streetvgiew, Berglandweg te St. Johann in tirol. (11.00 uur)

Het is 11.00 uur, hier en daar breekt het grijze wolkendek op en laat de zon zich soms even zien. De afgelopen dagen, waren prachtig zonnig. Het voorjaar overvalt je in de bergen, als het ware. Het ene moment denk je: "Er komt geen einde aan die winter" en ineens is het voorjaar daar. Terrasjes vol, al mensen met de korte broek, maar dat vind ik persoonlijk al wel een beetje overdreven, want alleen in de zon is het warm. In de schaduw, nog niet zo. Op dit moment is het 10,4 graden, bij windstil weer.
Voor de komende dagen worden weer sneeuwbuien aangezegd en zal de temperatuur weer terug gaan, maar dat is een dipje, want met de Pasen wordt weer mooi voorjaarsweer verwacht.

De afgelopen week druk geweest met het installeren van een videobewerkingsprogramma. Op mijn nieuwe PC had ik geen goed werkend programma meer. Normaal werk ik met pinacle, maar dat kon ik hier niet krijgen. Ook niet bij de Mediamarkt in Wörgl. Ik geloof dat je het ook wel online kunt bestellen en downloaden, maar zag daar vanaf. Stel je voor, je hebt betaald en de download gaat niet goed. Ouderwetse gedachten he?. Ik heb toen maar "Video de Luxe 2016 plus" gekocht. De naam klinkt heel positief; nieuw, luxe en ook nog plus.
Maatr het begon al dat de DVD waar het programma op stond niet werkte. Hij startte wel op, maar in het loopwerk een hels       kabaal makend. Een onbalans.
Ik moet wel zeggen dat het loopwerk in mijn HP PC, die ik eind vorig jaar kocht, een zwak DVD loopwerk in zit. Deze loopwerkjes worden normaal in laptops gebruikt en het zit ook nog eens vertikaal. Gaat men er van uit dat deze loopwerken ook al weer uit de mode raken en alleen met memoriesticks gewerkt gaat worden?  Je zou het haast denken. Ik heb het programma toen maar online gedownload en met de code die in het doosje zat, was het zo gepiept.

Ik piepte natuurlijk zelf ook, toen ik met dit programma wilde werken. Heel anders als pinacle. Dus dat is weer studeren. Ook bespaart men tegenwoordig op een handboek, dat je naast je op tafel kunt leggen  en dan samen, na het opstarten van het programma in kunt lezen. Nee, tegenwoordig alleen een PDF handbook. vele honderden pagina´s groot, dus uitprinten wordt ook duur.
Uiteindelijk is het me toch gelukt, om het programma standaard te gebruiken. Ik ben ook maar eens weer achter de camera gaan zitten, met de harmonika en heb een stukje opgenomen. "Plovi, plovi" Dat is Sloveens en betekent "Blauw blauw", maar moet eerder vertaald worden met "Blauwe Adriatische zee" Het stukje doet me ook denken aan de Adriatische kust. Ik heb in het filmpje enige foto´s van mij verwerkt. Ik toon het hieronder. Het staat inmiddels ook al op Facebook en natuurlijk op you tube:

 


Ja, ja mensen: "ie bint d´r maar druk met!" Toen ik gisteravond nog even nadacht over mijn leven dacht ik ineens:
Een gepensioneerde vervult eigenlijk een beroep!

Ik vergeet dan even de alledaagse dingen in de huishouding, waar ik alleen hoog scoor met afwassen en afdrogen. Maar verder:
1e. Contactpersoon tussen verschillende instanties, zoals de Nederlandse belastingdienst. Vervelende kerkelijke instanties in  Oostenrijk die Kirchensteuer willen ontvangen. Dus ook een belastingdienst.
2. Ik zit in het verzamelwezen (postzegels) en op de hoogte te blijven van de exemplaren die ik nog mis kost dat ook tijd. Verkopen doe ik al niet meer. Dat lijkt meer op liefdadigheid dan dat je er een dubbeltje aan verdient.
3. Ik moet de communicatie in stand houden: Internet, korte golf radio, maar ook gewoon audiogeluid tussen mij en Barbara en nog vele anderen.
4. Ik zit in de renovatie (van oude radio´s) maar ook in de ontwikkeling, alhoewel hetgeen ik ontwikkel, in de praktijk al lang gebouwd en uitgevonden is. Maar het geeft je een gevoel dat je mee helpt om nieuwe technieken te ontwikkelen. Niet op mij mopperen graag, laat mij dat gevoel hebben. Dat is een beetje mijn droom vervullen welke ik begin 60er jaren verloren had, toen ze mij als A-technisch getest hadden
5. Ja en dan nog de harmonikamuziek. Dit lijdt er een beetje onder.
6. Schrijver. De laatste tijd schrijf ik over mijn reparaties aan de oude buizenradio´s. U kunt deze verhalen op mijn site vinden.
 Verder natuurlijk dit dagboek.
7. Ik moet zo af en toe ook eens een ernstig gesprek hebben in één of ander kroegje, alhoewel ik dit laatste niet zo vaak meer doe. Het lijkt wel of ik het Tiroler taaltje, wanneer er veel mensen bij elkaar zijn, niet zo goed meer versta. Als ik dan iets niet versta, geef ik een neutrale knik en neem een slok van mijn bier. Tiroler mannen worden nerveus, als ze over moeten gaan in de Duitse taal.

Over dit alles nadenkende, vraag ik mij af, of de andere pensionisten wel tijd hebben om al deze onzin van mij te lezen. Maar dat maakt me ook niet uit. Ik ga gewoon door. Toen Rembrandt zijn eerste schilderij maakte, wist hij ook nog niet dat hij later zo bewonderd zou worden.


Ik goa mar vedan en zeg zoals Hias Mosskirchner: Ik doe het  "Weil i Di mog".

 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax vjetar
Utorak
22.03.2016.
-3 °C
27°F
1 °C
34 °F


Alweer een zwarte dag in Europa.

Hallo lieve mensen. Je moet me, hetgeen ik hieronder geschreven heb, maar niet kwalijk nemen. Er zullen een heleboel zijn die mij extreem vinden, maar ook wel die mij op bepaalde dingen gelijk zullen geven. Ik zet het niet op Facebook.
Het is geschreven uit pure woede dat er zulke mensen zijn, die andermaal onschuldigen, onderwie ook kinderen, de dood in gejaagd hebben of voor hun leven vermingd hebben. O zo zinloos:

Misschien wel erg radicale gedachten:
Waarom wordt niet elke ISIS-ganger, die teruggekeerd is, gearresteerd en ingesloten?
Dit op verdenking van: Moord, doodslag, verkrachting, mishandeling, alsmede bijtreden in vreemde krijgsdienst…enz….
Geen bewijzen? Dat hoeft toch niet? Laten zíj maar bewijzen dat ze onschuldig zijn.
Is dat geen eerlijke procedure? Jawel hoor! De belastingdienst werkt toch ook met omgekeerde bewijslast?
Hier in Oostenrijk moet je kerkbelasting betalen als je katholiek bent. (waarschijnlijk ook in Nederland) Doe je dat niet? Dan komt de rechter er aan te pas. Hoeveel je betaalt is afhankelijk van je inkomen. Heb je geen inkomen? dan neemt men aan dat je toch inkomen hebt, omdat je toch ook leven moet en daar geld voor nodig hebt. Men schat dan het te betalen bedrag.
 
Maar eigenlijk is deze kerkelijke wetgeving voor ons een goed idee!
 
Als een ex-strijder van de ISIS verklaart dat hij niemand heeft vermoord, moeten wij dan maar inschatten wat hij gedaan heeft. Hij is daar geweest, dus zal ook gemoord hebben. Maar we zullen menselijk zijn en hem modaal beschuldigen. Veroordeeld worden voor vijf moorden 10 mishandelingen en 2 verkrachtingen. Goed? Ik weet in ieder geval zeker dat de persoon, bij deze wetenschap, nooit in Europa terug zal keren. Nou dat is dan ook goed. Dan kunnen de mensen die een democratie in Syrie willen, hem later in eigen land berechten, of de echt "zware jongens" voor het tribunaal in den Haag laten verschijnen.
 
Een land dat olie koopt van de ISIS? Direct boycotten! Helemaal! Dus Turkije, maak je borst maar nat.
Maar nee, wat zeg ik nou. Ze krijgen miljarden van Europa, dus kunnen jaren vooruit met de aankoop van de wel zeer goedkope olie van die moordende zwarthandelaren.
Een land als Turkije, waarvan de president het niet zo nauw neemt  met de rechten van de mens, die het liefst de hele Koerdische bevolking uit zou willen moorden. Zelfs tot ver buiten zijn grenzen.
En niets is te horen over de, voor mij slechte, akkoorden tussen Europa en Turkije. Die mensenrechten moeten we maar even, in ons belang, vergeten.
 
Maar wij in Nederland gaan stemmen tegen de Oekraine!
Waarom? Omdat het vreselijk corrupt is! Neem een voorbeeld aan Bulgarije, Roemenie en ga zo maar langs de Russische grens naar boven. Dat zijn voorbeeldlanden! Geen corruptie. Prima democratie.
 
Of overdrijf ik nu een beetje?
 
Na de revolutie, stond er een Nederlandse bewindsman, samen met zijn Belgische collega, op de barricaden in Kiev: Hij riep: “Europa is trots op jullie!” Onder andere door deze uitspraken is de Oekraine door Rusland gekleineerd. De Krim werd ingenomen. Russen ondersteunen in de oost helft van de Oekraine de opstandelingen en Putin wacht er op dat de economie van dat land in elkaar zal storten. Denken wij nu echt dat we beter af zijn wanneer de Russen weer in de Oekraine terug zullen zijn en vanaf de Moldavisch – Roemeense grens, de EU binnen kunnen kijken?
Een buffer als een land als de Oekraine zou toch veel beter voor ons zijn?
 
Oh, dan wordt Putin boos en krijgen wij geen goedkoop gas meer in Europa? Wie denk ja dat het langer vol zal houden. Een democratisch Europa, dan al die ontevreden Russische burgers, die steeds minder te eten hebben?
 
Dus, lieve mensen:  “Stem vóór de Oekraine!”   
 
Als wij nu eens in Europa met z´n 500 miljoenen met onze neuzen dezelfde kant op gaan staan en elk persoon dat misdrijven pleegt, die niet de nationaliteit van dat land bezit, of in het bezit is van twee paspoorten, terug te sturen naar hun land van oorsprong, dan zou dat al veel oplossen.
Die landen willen ze niet terug hebben? We hebben inmiddels toch wel genoeg rubberboten? Voor de kust over laten stappen en weg er mee.
 
Oh ja, elk persoon, van wie men weet dat hij of zij zich bij de ISIS aangemeld heeft, op een speciaal TV kanaal tonen.
Niet dat je ze zo snel zult herkennen, want velen lijken op elkaar, maar gewoon om te zeggen:

"Jullie hebben geen privacy meer!"
 
Het programma moet dan niet heten: “Opsporing verzocht”, want dan zijn we te laat. Maar ik dacht aan: “De internationale Top honderd van de meest gezochte ISIS strijders.” inclusief de personen die zichzelf opblazen. Al zijn dat voor deze lijst de z.g. ééndagsvliegen. Net zoals artiesten die slechts één keer in hun leven een hit scoren.