St. Johann in Tirol Tmin Tmax vjetar
�etvrtak
24.03.2016.
-3 °C
27°F
0 °C
32 °F

Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (10.00 uur)
Het is 11.30 uur, zwaar bewolkt, een beetje wind uit het noord-westen, af en toe een sneeuwbui. de temperatuur is 4 gr. C. vlak voor het raam.
Zo, ik ben maar overgegaan op deel twee van mijn maart dagboek. Ik hoef dan zelf niet terug te lezen wat ik allemaal geschreven heb. Met name het laatste stuk, door mij de zwarte dag genoemd. Ik sta er wel achtrer, maar is in emotie geschreven. Zo men ook wel zegt:
Spreken is zilver, maar zwijgen is goud...... Vandaar dat ik ook nooit rijk zal worden......
En dat alles was precies op de verjaardag van een broer van mij. Elk jaar denk ik: "Hij is ook weer een jaartje ouder geworden". Maar dit jaar werden deze gedachten dus overschaduwd.

Gisteravond hebben we naar een film gekeken. Een waar gebeurd verhaal. "Der Kinder der Villa Emma."
Het verhaal gaat over hoe 73 Joodse kinderen, midden in de tweede wereldoorlog, door Europa vluchtten en in het Italiaanse dorp Nonatola, enige kilometers ten noord-oosten van de stad Mondena, in de villa Emma, bescherming voor de Nazis vonden. De vlucht ging vanuit Wenen naar de Steierische- en toenmalige Joegoslavische grens. De grensoverschrijdingen vonden plaats met behulp van z.g. "Schlepper" zoals de huidige mensen ook genoemd worden, die vluchtelingen door Europa transporteren. Ook toen ging het gepaard met gewin en omkoping, maar ook met opoffering en liefde voor de naaste. Uiteindelijk kwamen zij in het relatif veilige Zagreb en verbleven daar een tijd, totdat de Duitsers en aanverwandte vrienden de zaak voor hen onveilig maakten. Partisanen bleven vechten, maar was lang niet voldoende om veiligheid te garanderen. Toen was er maar één uitweg: Naar het Fascistische Italie. In Nonatola vonden zij onderdak in een grote villa en leefden daar onder strenge discipline, zoals een uitgaangsverbod in de avond. Maar gelukkig hadden de Duitse en Oostenrijkse "Nazi" het in Italie niet voor het zeggen. Toen italie aan de geallieerden een wapenstilstand aanboden, trokken de Duitse troepen noord Italie binnen en begonnen daar ook direct met de vervolging van Joden. De kinderen werden vervolgens in de huizen van de bewoners van genoemd dorp ondergebracht en uiteindelijk ging het naar de Zwitserse grens. Als ze daar door de Zwitserse Grensbewaking opgepakt zouden worden, was het direct tranport naar Duitsland, naar één van de vernietigingskampen.
Net over de grens in Zwitserland kwamen drie bewakers met hun geweren tevoorschijn en richtten hun geweren op de kinderen en hun begeleiders.
 Niets hielp. Geen enkele smeekbede. Totdat een klein meisje, dat door een trauma het spreken achterwege had gelaten,( Zij had het moorden door de Nazi´s van dichtbij meegemaakt) naar voren kwam en zei, met een pop op haar arm, tot die mannen: "Alstublieft, niet schieten!" Het ijs was gebroken. De hoofdbewaker kon nauwelijks zijn tranen bedwingen. Ze werden verder geholpen. Alle 73 kinderen bereikten na de oorlog, veilig het land Palestina.
Ik vond het een heel aangrijpende film, als je al die moeders met hun kinderen onderweg ziet naar Europa, is er In al die jaren in Europa niet veel veranderd.De villa Emma.

Innsbruck
  Tmin Tmax vjetar
Nedjelja
27.03.2016.
0 °C
32°F
10 °C
50 °F

Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol 10.00 uur)

Het is 14.10 uur, een heel dunne sluierbewolking, waar de zon doorheen schijnt. Windstil en een temperatuur van 20,0 graden in de schaduw. Gisteren was het maximaal 14 graden. Toen stond wer nog een frisse wind, zoals gewoonlijk uit noord-oostelijke richting.
Gisteren gewandeld bij de Pillersee, samen met Petra, de dochter van Barbara en haar man Heli. Hele heeft nog steeds moeite met lopen. Vorig jaar in de zomer heeft hij een motorongeluk gehad. en voelt nu nog de gevolgen er van. Deze maand gaat hij naar een revalidatiecentrum, of Kuuroord. Ook de oudste dochter van Barbara gaat een aantal weken naar een Kuuroord. Dat wordt hier bij de Krankenkasse nog steeds vergoed. Barbara en ik kunnen hier naar fluiten, omdat wij in Nederland verzekerd zijn. We krijgen onze diensten wel via de Krankenkasse in Oostenrijk, die de afrekening direct met nederland doen. Maar in het Nederlandse pakket zit geen Kuuroord. Gehzien de klachten van Barbara zou zij eigenlijk in aanmerking moeten komen. Maar helaas. Het kan wel, maar dan moet je dat zelf betalen.

Verder is het hier nog redelijk druk met gasten. Veel Duitsers en af en toe een Nederlander. Ook zijn weer veel motorrijders op weg. Gisteren weer twee dodelijke ongevallen. Elk jaar waarschuwt men op de tv dat je het beste, na een half jaar winterstop, even weer het gevoel moet opdoen op een testbaan, slalom rijden etc. De meeste ongevallen vinden namelijk in het voorjaar plaats.
Verder vliegt de helicopter van de ÖAMTC (ANWB) af en aan op de pisten en leveren botbreukelingen af bij het ziekenhuis in St. Johann.
Ja en wat ik verder doe?
Ik heb op het ogenblik een Erresradio (gekregen van Albert en Jenny van Dijk) op de kop staan, om hem weer aan de praat te krijgen. Na een controle op kortsluiting, de tekker in het stopcontact, maar geen enkel geluid. Aan de ene kant ben je dan blij, want als het knalt en rookt heb je echt iets dat defect is, of door mijn handelingen defect is geraakt.Foto´s boven: De linker foto is gepikt van Internet. De rechter foto is mijn radio, ontdaan van alle ingewanden. Dus alleen de kast.
 
Om een lang verhaal kort te maken. Al de condensatoren op de rechter foto moest ik vervangen, omdat deze allen in meer- of mindere mate defect waren. Het toestel werkt nog steeds niet. Maar dasn zou de lol er ook snel af zijn. Ik zie het als een rechercheren naar de echte "boef" het defecte onderdeel. Een groot gedeelte van de radio werkt al weer, maar niet zoals het hoort. Zolang ik hier mee bezig ben, kan ik nauwelijks iets anders met mijn hobby doen, zoals de contacten op de korte golf met mijn vrienden in Nederland onderhouden.


Hierboven een detail van de radio met nieuwe condensatoren.

Dit is de werkplek. Persoonlijk vind ik dit wel een romantische foto, alhoewel ik denk dat er velen hier anders over zullen denken.

 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
donderdag
31.03.2016.
2 °C
36°F
10 °C
50 °FAktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (10.00 uur)
Het is 17.50 uur, geheel bewolkt, een zwoele zuiden wind en een temperatuur van 17,7 gr. C. Vanmiddag was het maximaal 23,7 graden. Morgen wordt het nog warmer. Dit is de Föhnwerking. Zojuist een heerlijke wandeling gemaakt. Verder heb ik me vanmorgen weer even vastgebeten in de Erres buizenradio. Eindelijk heb ik het dan voor elkaar gekregen en speelt hij weer als een....eh ja als wat? Nou als een buizenradio behoort te doen...... Een dagboek over deze reparatie is op deze site te vinden. Nu nog helemaal onderaan. Maar als het de beschrijvingen en reparaties geheel gedaan zijn, verhuist het naar de page: Projecten OE7LFJ. Daar staan meer toestellen die ik gebouwd, verbouwd of anderszins mishandeld heb.

Computerproblemen:
Na de laatste update van windows 10, die vanzelf gaat, bleek mij dat het startmenu met de apps niet meer ging. Op het startmenu met de linker muisknop, gebeurde er niets. Met de rechter muisknop, kwam ik wel in een eenvoudig menu.
Ik dacht bij mijzelf: "Zou ik zulke dingen alleen maar hebben en een ander niet? Eens in het duits gegoogeld (of is het gegoogled) met de vraag "Kein Startmenu mehr"

Natuurlijk kom je weer in forums van mensen die het precies weten. Teveel Apps of de oorzaak een virusscanner. Teveel apps heb ik niet. Ik heb zelfs de standaard spelletjes laten verdwijnen. De virusscanner zou ik moeten deinstalleren en als alles dan weer goed werkt, voorzichtig de scanner weer installeren.

Toen kwam ik iets simpels tegen, waar ik eigenlijk niet zoveel ingrijpens hoefde te doen:

Dit is vertaald uit het Duits:
"In veel gevallen is het voldoende om Windows een keer nieuw te starten. (Het geheel opnieuw opstarten van de PC had ik al tig maal gedaan zonder resultaat)
Daarvoor moet je de toetsen ALT + F4 toetsen indrukken. Je komt dan in een menu, waarin je de mogelijkheid wordt geboden om windows opnieuw te starten. Klik dit aan en daarna op OK.

Dit gedaan hebbende is alles weer OK! Tot op heden geen problemen meer gehad.
Al is het in de wereld op dit moment nog zo´n rotzooi, toch ben je dan ergens blij, dat je in ieder geval één probleem de wereld hebt uitgeholpen. Rest nu nog mezelf een schouderklopje te geven en tegen mezelf te zeggen." Ga zo door m´n jongen!"