St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Woensdag
04.11.2015.
2 °C
36°F
11 °C
52 °F


Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (10.00 uur)
Het is 12.50 uur, nagenoeg onbewolkt, windstil weer. De temperatuur, aan de schaduwkant van het huis is 15,4 graden. An de andere kant, op het balkon, die nu in de volle zon ligt, geeft het metertje in de schaduw, 26 graden aan. Dus kamerdeur open en dat op de 4 november. De weersberichten geven een klein dipje maar daarna gaat het zonnige weer gewoon verder.
Ik ben weer druk met de hobby geweest. Om alles in mijn gerenoveerde zendontvanger te bouwen, heb ik een gedeelte een keer zo klein moeten bouwen. Ik moet dit gedeelte driver voor de eindtrap op 40 meter) nog testen. Ik hoop maar dat het werkt, anders is er geen doorkomen meer aan om e.e.a. te veranderen.


Op de foto de driver voor de eindtrap.

Gisteren weer naar Pauw gegeken. De woordvoerder van het verzet van het asielzioekerscentrum dat er zal komen nabij de wijk Dolfia in Enschede, mocht ook even een paar woorden zeggen. Toch kun je zien dat hij door Pauw niet serieus genomen wordt en nauwelijk dat kan mededelen wat de bewoners in die buurt bezig houdt. Ik zou wel eens  een asielzoekerscentrum voor 1000 mensen in Wassenaar willen zien en kijken of die daar ook met open armen worden ontvangen. Gisteren was nog op de TV dat een groot gedeelte van de asielzoekers niet geregistreerd kon worden omdat daar gewoon geen capaciteit voor is. Dus je weet ook niet wat er allemaal deze kant op komt. Opwinding in Europa omdat Oostenrijk een hek wilde plaatsen bij de grens Spielfeld, aan de Sloveense grens. Het ging hier maar om een hek 2,5 km links en 2,5 km rechts van de grensovergang, omde vluchtelingen te ontmoedigen om over de groene grens te gaan, om zo registratie te ontlopen. Bang voor de publieke opinie in Europa,
noemen ze het nu begeleidende maatregelen.
En dan komt er uitvoerig een man bij Pauw aan het woord die een gwedeelte van het oude testament van de Bijbel in hedendaagse taal heeft vertaald, om zo de wreedheden te beschrijven die daarin voorkomen. Je ziet Pauw smullen en is ineens beter bij de les, dan de man uit Enschede, die over asielzoekers sprak.
Misschien overdrijf ik het wel en zie ik het verkeerd. Ik heb dan ook als politieke richting geen rode kleur.

Maar het roet bij mij wel vragen op wat belangrijk is in het leven om je druk over te maken:

Pauw:

Wat werkelijk heerst in ons leven,
wordt niet door de media weergegeven.
Tollelerantie wordt door Pauw gevraagd.
Maar meningen die niet passen worden lachend weggevaagd.
Zoals problemen met asielzoekers? Die zijn er niet.
Ze wonen niet bij mij, dus interesseert me dat geen biet.
Over schijnbaar nietige zaken wordt diep ingegaan.
Over zaken waar men niets aan heeft of wil staan.
Iemand vertaalde in eigen woorden uit het oude testament.
Kennelijk er vanuitgaande dat niemand die boeken kent.
Boekendie de historie van duizenden jaren weergeven,
wil hij in het hedendaagse laten herleven.
Wel erg laat zijn, zijn ogen open gegaan.
Kon hij de bijbel maar beter te verstaan.
Gruwelijkheden worden in de Bijbel inderdaad beschreven.
Maar is de wereld van vandaag nu echt beter waarin we leven?
Als ik daar goed over nadenk, komt er voor mij een moment,
dat de wereld nu nog net zo wreed is als beschreven in het Oude Testament
.

                                                gejo
 

 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Zondag
08.11.2015.
5 °C
41°F
15 °C
59 °F


Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (11.00 uur)

Het is 19.20 uur, het was de hele dag zonnig en warm weer, met temperaturen tegen de 20 graden.  Op dit moment is het 7,2 gr. C. en gaat het aardig richting de ideale temperatuur voor een biertje, dat is 6 graden C. Het biertje staat al geduldig op het balkon te wachten. Dit mooie windstille onbewolkte weer gaat al een paar weken zo. Het is eigenlijk te droog voor de tijd van het jaar. In de Fieberbrunner Achen, het riviertje dat door St. Johann stroomt, bevat nauwelijks water. Natuurlijk komt dat ook versterkt omdat de Wieshofer graan molen, die op waterkracht werkt, een gedeelte van het water naar de molen leidt en na St. Johan weer aan de rivier af geeft. In St. Johann komt de Fieberbrunner Ache samen met de Tiroler Ache. Uiteindelijk monden ze in de Chiemsee in het zuiden van Beieren. Ik heb niog nooit zo veel gewandeld als de laatste tijd. Overdag is het buiten dan ook warmer dan binnen. Vanmiddag zijn we met Petra (een dochter van Barbara) en haar man Heli, wandelen geweest bij de Pillersee. Het was er enorm druk. We moesten wel zorgen voolr goed begaanbare wandelpaden, omdat Heli t.g.v. een motorongelijk, tijdelijk in een rolstoel zit. Dit was voor mij ook weer een extra training, om 85 kg plus rolstoel, bepaalde hellingen op te drukken.
Het was me trouwens het weekje wel. Afgelopen vrijdag Jahressammlung van de "Zuginverrein Der Wilder Kaiser"  http://www.zuginverein.at/ en zaterdag de bijeenkomst van de zendamateurs. Dit keer niet in het Fliegerstübrl, maar in een restaurant in het centrum. Bij deze laatste vereniging, wordt eigenlijk met geen woord over techniek gesproken. Maar wel veel over eten. De vrouwen die aanwezig zijn (zendamateurs noemen ze internationaal "XYL" ) kunnen het uitstekend met elkaar vinden.
En dan is het morgen alweer 9 november. Onvoorstelbaar dat over drie en een halve week alweer St. Nicolaus is en het rondtrekken van Krampussen. deze gelegenheid, doen me behalve aan een prachtige traditie herinneren, maar ook aan koude voeten en koude handen, die ik trouwens warm aan een plastic bekertje glühwein.
Dit was het dan weer vanuit Tirol.

 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Maandag
09.11.2015.
4 °C
39°F
15 °C
59 °F

Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol. (10.00 uur)
Het is 12.45 uur, zwaar bewolkt, windstil weer. De temperatuur 12,2 gr. C.

Computerproblemen:
Ja dan heb je een nieuwe PC gekocht. 12 Gb ramgeheugen één of andere quadprocessor van Intel, besturingssysteem windows 10.
Na een inwerkperiode waarin ik veel programma´s opnieuw wilde installeren, kwamen de eerste problemen. Het office 2000 programma dat ik op schijfjes heb, gaven allerlei foutmeldingen bij het installeren. Uiteindelijk werkten alleen Excel en Word.doc. Bij Word bleek mij al snel dat ik geen fotootje in een document kon copieren oalsmede tekst uit andere documenten. Waardeloos dus.
Ik gebruik nu het gratis open office . Ik moet zeggen dat dit prima werkt. Al heb je het eigenlijke programma niet op je pc staan en de mogelijkheid bestaat  jij info dat het ergens op een grote pc wordt opgeslagen, neem ik maar op de koop toe.

Maar dan de veel grotere problemen. Op internet kondige zich als eerste een anti virusprogramma aan, genaamd " reimage ". Ik wilde dat niet hebben, maar liet mijn pc alvast wel even gratis scannen. Jawel hoor één harde schijf had maar weinig geheugen en een groot aantal zwakke puntne in het systeem die snel gerepareerd moesten worden!
Ik dacht: Alles net nieuw met een "tijdelijk" gratis virusscanner die alleen maar groene vinkjes geeft ten teken dat alles OK is. Dus ik wilde van reimage niets weten en klikte.......Ja, als je het niet goed leest bij de vraagstelling, klik je altijd het verkeerde aan. Dus het programma werd geinstalleerd. Daarna, op elke klik op internet, de site van reimage, mijn opdracht werd gewoon naar deze site doorgelinkt!
Als je heel boos wordt en wat vloekt, wat ik toch echt weinig doe, lukte het om op internet te surfen. Ik heb hierna gekeken of dit programma geinstalleerd was. Dit bleek inderdaad het geval te zijn. Dus het ding gedeinstalleerd en het programma was daarna verdwenen uit het korte lijstje van geinstalleerde programma´s.
Eens proberen op internet. Verdikke, nog steeds doorlinken naar deze site en ook andere sites, zoals websites met spelen voor de jeugd. Alhoewel de getekende figuren toch niet voor al te jonge personen geschikt zijn. Getekende sterke mannen en getekende vrouwen, die in alle puntjes voldoen om als een uiterlijk mooie vrouw te worden aangezien.
Ik werd er gek van en dacht er al aan om maar te stoppen met de computergebeuren en internet en mij toe te leggen op een mooi aquarium....... Kijkende naar de vissen, moet dat voor je bloeddruk en hart veel gezonder zijn.
Gisteravond nog even gekeken in internet explorer of ik daar wat kon doen om die rotzooi weg te krijgen. Maar geen kans.
Vanmorgen na mijn ontbijt, weer achter de PC. Ik heb toen alle programma´s die voorgeinstalleerd waren, doorgenomen. De naam van het programma in internet opgezocht en gelezen wat daarover geschreven werd. Veel van die programme´s, werden als hinderlijk beschouwd en konden beter gedeinstalleerd worden.
Dit ik heb dan ook gedaan. Vijf voorgeinstalleerde programma´s heb ik verwijderd. Toen weer eens op internet geprobeerd:
En jawel:
"Een systeem dat snel is, surfen zonder op vreemde sites te komen en alles zeer stabiel!"

De computer virusvrij en Gejo is weer helemaal blij!

 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
zaterdag
14.11.2015.
0 °C
32°F
5 °C
41 °F

Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (11.00 uur)

Het is lichtbewolkt, de zon schijnt enn de termperatuur is 11,5 graden C. Afgelopen nacht heeft het sinds lange tijd, weer eens een beetje geregend. Lang niet voldoende om het bosbrandgevaar, dat hier heerst, af te wenden.
Gisteravond zijn we bij onze buurtjes Aad en Edith op bezoek geweest. Het was gezellig en het is laat geworden. Aad is Nederlander en Edith  is Tiroolse. Dus de situatie is net als bij ons. Alleen heeft Edith met haar man 25 jaar in Nederland gewoond.. Ook leuk om aan te horern hoe Edith Tirools praat en Aad gewoon in het Nederlands. net als bij ons.

Vanmorgen op de radio hoorden we van de grote katastrofe in Parijs. Je kunt het bijna een wereldoorlog noemen. Niet met legers tegenover elkaar, maar bombaderen vanuit de lucht, waarbij ook veel onschuldige slachtoffers vallen. Het bombaderen middels dronen, vanaf een computer duizenden kilometers van het doel verwijderd. Het resultaat is net als op een computerspelletje. Emotieloos, eindeloos ver bij je vandaan. Heb ik het juiste doel wel getroffen? Schouder ophalen als dit niet het geval is. Volgende keer beter. Assad, die centjes wil sparen, maakt het nog bonter en werpt olievaten, gevuld met springstol en metaaldelen af, boven een wijk waar hij tegernstanders vermoedt. Veel slachtoffers vallen daarbij. En dan de wraaknemingen zoals in Parijs. Jonge mannen, die zich zelf opblazen met springstof, daarbij een hoop onschuldige slachtoffers makend. Jonge mannen die onschuldigen in bars en andere gelegenheiden gewoon afschieten. En waarom? President Ollande zegt dat de ISIS er achter zit. Als dat waar is, zijn deze moordpartijen gepleegd met de woorden: "Allah is Groot!"
Ik vind het geen wonder dat veel mensen anders gaan denken (ik ook) en in gedachten zeggen: "Oprotten met dat zooitje!"
Maar je doet daarmee ook een hoop mensen te kort en maak je ook, net als de militairen en de terroristen dast doen, met zulke gedachten, een hoop onschuldige slachtoffers....

 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
donderdag
19.11.2015.
1 °C
34°F
11 °C
52 °F

Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (12.00 uur)
Het is 12.00 uur, licht bewolkt. Op dit moment schijnt de zon bij een temperatuur van 9,1 gr. C. in de schaduw.  Ook in Oostenrijk, gaan de nieuwsberichtern op de radio en tv, alleen maar over de terreuraanslagen in Parijs en de gevolgen daarvan. Verder natuurlijk over de vluchtelingen en de daarbij behorende problemen. In het conservatieve gedeelte van Oostenrijk, zoals Tirol en Zuid Tirol, wordt er heel afwerend op deze vluchtelingen gereageerd. De grootste angst is dat, door de toename van deze vluchtelingen veel tradities verloren zullen gaan. Verwacht wordt dan ook dat deze mensen zich aanpassen. Maar ik zie deze mensen al op een Volksfest, in "Lederhose" lopen. Een voorbeeld van ongerustheid is het plaatsje Kastelruth in Zuid Tirol (Italie). Het plaatsje heeft 1600 inwoners. Daar worden 16 Afrikaanse jonge mannen opgenomen. "Als het nu families waren!" zijn de opmerkingen, maar jonge mannen allen twintigers, daar zijn ze bang voor. Ook als je niet bang bent, moet je jezelf toch afvragen wat die jonge mannen in dat dorp moeten. Fans van de de muziekgroep "Kastelruther Spatzen" zullen het wel nooit worden. Persoonlijk vind ik dat daar niet over nagedacht is. Die jongens horen in de grote steden, zoals Wenen, Milaan of Rome. Daar kunnen ze zich uitleven, elkaar opzoeken en samen pklannen maken voor de toekomst. Wat voor plannen dat ook zullen zijn. 

 

De Kastelruther Spatzen "Eine Brücke im Glück"
Inderdaad verlangen alle mensen opm deze aarde naar zo´n geluk. Alleen moeten vele mensen nog zoeken, waar die brug precies is.
Ik wens mij dat alle mensen die het geluk zoeken, hun brug zullen vinden.


 
St.Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Zondag
22.11.2015.
-11 °C
12°F
-3 °C
27 °F

Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (11.00 uur)

Het is 11.40 uur, zwaarbewolkt en het sneeuwt licht bij een temperatuur van 2,1 gr. C. Er staat geen wind.
Gisteren was het echt een dag om lekker met mijn hobby bezig te zijn. Buiten koud, regenachtig. Met mijn eigenbouw zend-ontvanger voor de 40 meterband ging het goed.

Hier ben ik bezig met het maken van de driver (voorversterker voor de eindtrap. Alles ging naar tevredenheid. Inmiddels een uitgangsvermogentje van 5 watt. Nadat ik het spul in elkaar had gezet en alles in het kastje vast had gezet schakelde ik het apparaat weer in. Even kon ik een Italiaans station horen schreeuwen, want dat doen onze zuiderburen op deze band, was het muisstil. Wat is er aan de hand? DDS (digitale afsgtemming) werkte heer merkwaardig en met elke handeling ging het ding minder doen. Als het een ding van vlees en bloed was geweest, zou je zeggen dat het onder mijn handen wegstierf. Na demontage en er weer spanning op gezet hebbende, bleek dat het helemaal niet meer werkte. Alleen een paar cijfers, die te zien zijn als je opstart. Ik denk dat er met de software iets mis is gegaan.

Hierboven de uitgebouwde DDS vfo (frequentieafstemming) Een jaar geleden bestelde ik het  in de USA en kostte ong. 50 Euro. De Oostenrijkse Zoll deed er nog 12 Euro invoerrechten bovenop.
Ik heb nu een ander DDS VFO besteld voor 35 Euro. Porto vrije verzending. En waar komt het deze keer vandaan? Jawel Hongkong.
Maar het moet nu wel eens stoppen met de investeringen, want als je alles zo optelt, had ik beter een tranceiver kunnen kopen. Maar dat geeft me ook geen voldoening.


 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Vrijdag
27.11.2015.
-8 °C
18°F
-2 °C
28 °F

Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol. (11.00 uur)

En zo zag het er gisteren om dezelfde tijd uit bij ons in de straat.

Het is 11.40 uur, licht bewolkt, met dunne witte wolken. Windstil en op dit moment een zonnetje, dat op dit moment ook niet meer kan doen dan licht geven. Opwarmen is er niet bij. De temperatuur op dit moment 2,5 gr. C.
Natuurlijk komen de tractoren van de Asfinag direct uit hun holen om het mooie laagje sneeuw met zout te vernietigen. Natuurlijk moeten zij dat doen omdat ze ook verantwoordelijk zijn voor de veiligheid op straat. Maar toch is die Asfinag, net zoals in Nederland het bureau rijvaardigheidsbewijzen, een eigen macht met een eigen wil en gaan ze soms buiten alle werkelijkheid om, hun eigen gang.
Zo bijvoorbeeld in Kufstein. Voor enige jaren kon je een aantal kilometers van Duitsland tot aan de afslag Kufstein Süd, over de autoweg rijden, zonder gebruik te hoeven maken van een Autobahnvignet. Veel Oostenrijkers hier uit de omgeving doen hun boodschappen o.a. bij de Aldi en de Getränkenhal, beiden in Kiefersfelden (Dl), nabij de Autobahn.
De Asfinag dacht dat zij toch een hoop geld misliepen en hebben het genoemde stukje Autobahn ook als Vignetplichtig aangemerkt. Wat doen de inkopers nu? Ze gaan door Kufstein, hetgeen resulteert in lange filles door het plaatstje. Uiteraard is dat belastend voor de bewoners. De Burgemeester heeft meerdere malen geprotesteert tegen de Vignetplicht op dat stuk Autobahn, maar de Asfinag doet gewoon wat zij wil en heeft geen interesse voor de burgers van Kufstein. De gemeente Kufstein gaat nu verkeerslichten plaatsen om de doorstroom door Kufstein te bemoeilijken. Andere plaatsjes in de buurt, zoals Ebs, zijn nu bang dat de automobilisten een weg door hun plaatjes zoeken. Iedereen is er druk mee, alleen de Asfinag niet. Bij Spielfeld, (Grensovergang naar Maribor (Slovenie))  alwaar dagelijks duizenden volksverhuizers de grens over komen, zijn bepaalde wegen afgesloten. Dit betekent dat mensen die zakelijk dagelijks in Slovenie moeten zijn, als ook mensen die in Slovenie in willen kopen, omdat het daar goekoper is, nu over de Autobahn geleid worden. En daar is ie weer: "De Asfinag weigert voor die mensen een uitzondering te maken!" De de vluchtelingen brengen voor de burgers aldaar extra kosten met zich mee.
Na jarenlange strijd is het uiteidelijk gelukt om voor de bewoners van Ost Tirol, (Lienz) die werkzaam zijn in Nord Tirol en door de Toltunnel moeten rijden, een regeling te treffen. Ik geloof dat er bij de Asfinag mensen zitten te knarsetanden.
Deze organisaties krijgen mijns inziens te veel macht en staan soms ver buiten de werkelijkheid. Als je die organisatie op het internet vergelijkt met het bureau vaardigheidsbewijzen, zie je dat ze, kwa mentaliteit heel erg veel op elkaar lijken.

Vanmorgen de herdenkingsplechtigheid in Parijs op de TV gezien. Zoveel jonge mensen, die nog een heel leven voor zich hadden, hebben hun leven gelaten. De wereld staat in brand. Hoe lang zal het nog goed gaan. Komt er eens een moment dar de burgers, zowel in het midden-oosten als in Europa hun geduld verliezen? Is het oorlog? zoals Ollande zegt?


 
St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Maandag
30.11.2015.
-1 °C
30°F
3 °C
37 °F

Aktuele streetview, Berglandweg te St. Johann in Tirol (11.00 uur)

Het is 12.10 uur, zwaarbewolkt met lichte regen. Windstil. De temperatuur: 5,3 gr. C. Gisteravond begon de temperatuur op te lopen als teken dat er ander weer aan zat te komen. Op de Duitse TV stormwaarschuwingen voor Beieren. Ik heb vanmorgen in de amateurronde met Ferdinand gesproken. Een Nederlander, die met zijn Duitse vrouw in Bad Eibling woont. Dat is ten noordwesten van Rosenheim. Dus niet zo ver hier vandaan en bij hem stormde het bij temperaturen van een graag of 8 a 9. Over een anstand van hemelsbreed een kilometer of 60, zijn er toch grote verschillend in de bergwereld te onderkennen als het over het weer gaat.
Gisteren was het de eerste advent zondag:

Toch hebben we het eerste kaarsje met gemengde gevoelens aangestoken. Er gebeurt op dit moment zoveel in de wereld, waar je met verbazing acht van neemt of ontzettend boos van kunt worden. Misschien moet ik me het minder aantrekken.


Aan boord van Hr. Ms. Gelderland, een onderzeebootjager, sliep ik eind zestiger jaren
in het slaapverblijf, midscheeps, een verblijf, net onder de waterspiegel. In totaal
sliepen er 40 manschappen van de in totaal iets meer dan 200. Er was één luik waar je
het verblijf kon betreden en verlaten. Ik sliep dicht bij de trap, die toegang verschafte
naar dit luik. Iedereen wist dat er omstandigheden waren, die het noodzakelijk
konden maken om het luik te sluiten. Er zouden dan mensen opgeofferd worden om
het schip en de rest van de bemanning te behouden.
Ik dacht toen: „Als het gebeurt, ben ik als één van de eersten bij de trap, om het
verblijf te verlaten.
Op een ochtend, toen ik net was opgestaan, om mijn dienst te vervullen, maakte het
schip een sterke wending, waardoor ik me vast moest houden aan mijn bedje, dat ik
zojuist omhoog geklapt had om de doorgang te vergemakkelijken. Kort daarop een
hevige knal, gevolgd door de alarmsirene. Zonder verder na te denken, rende ik naar
de trap en klom omhoog, door het luik naar buiten. Ik draaide me om en zag hoe
collega´s elkaar als het ware van de trap trokken om zelf maar uit het verblijf te
komen. Kammeraadschap en collegialiteit, verandere plotseling in egoisme en eigen
belang. Niets meer schouder aan schouder elkaar helpen. Vreemd? Nee, ieder mens
vecht voor lijfsbehoud. De mensen die bewust hun leven opofferen zijn er wel, zowel
aan de goede kant, lees maar eens op mijn site www.blondepiet.nl , maar aan de
andere kant zijn er ook fanaten die zichzelf uit naam van Allah in de lucht springen
en daarbij onschuldige slachtoffers maken.
Ik denk terug, aan hetgeen ik heb meegemaakt en vergelijk het met de huidige EU.
Lid worden, subsidies ontvangen. Trots zijn op het lidmaatschap van één groot en
sterk Europa. Een Europa zonder grenzen. Iedereen een gelijke behandeling. Leven in
een Europa, waar de mens als individu voorop staat. Iedereen mag denken en zeggen
was hij/zij wil. Het lijkt wel een paradijs op aarde.
Maar nu er ineens problemen zijn met vluchtelingen heeft elk land zijn eigen belang
voor ogen. Iedereen doet wat in hun ogen goed is voor hun eigen land. Niets te
maken met hen er in Europa die anders denken.
Kleine landen, zoals Macedonie, een land met iets meer dan twee miljoen inwoners,
zelf nog steeds etnische problemen hebbende en economisch hun hoofd nauwelijks
bover water kunnen houden, verwijgeren mensen, die uit niet gevaarlijke landen komen,
om door hun land reizen.
Zedenprekers in Brussel en ook daarbuiten vermanen dit
land omdat zij de rechten van de mens hiermee schenden, want elk mens heeft recht
op asielaanvraag. Dat dit aan de buitengrenzen van de EU had moeten gebeuren,
wordt afgedaan als „onmogelijk“. Maar daar kan Macedonie toch niets aan doen? Dit
land is geen EU lid, terwijl dit land eigenlijk, met zijn beperkte middelen, dat doet
wat de rijke landen in Europa al lang hadden moeten doen.
De EU zelf, gaat zelfs zover dat zij een land, dat het niet zo nauw neemt met
democratie en vrijheden van de mens, (Dan zeg ik het nog heel netjes)het land dat
met geweld zijn minderheden, onderdrukt en nog steeds ontkent, meer dan 100 jaren
geleden, zich schuldig te hebben gemaakt aan volkerenmoord (op meer dan een miljoen Ameniers)
in de arm neemt om voorzichtig over een mogelijke toedreding tot de EU te praten. En dit
alleen maar om ervoor te zorgen dat dit land de EU behulpzaam zal zijn bij het
vluchtelingen vraagstuk.

Ik denk dat ik het adventkaarsje maar weer uit doe en medeleven heb met al die mensen bij wie het kaarje in hun ziel allang is gedoofd..........