St. Johann in Tirol Tmin Tmax wind
Donderdag
13.10.2016.
-5 °C
23°F
7 °C
45 °F
 


Al lijkt het soms alsof er geen toekomst meer kan zijn
en al doet elk deel van je lichaam nog zo´n pijn.
Troost je dan met de gedachte dat je hebt gezaaid
en jou aanwezigheid met de wind wordt meegewaaid,
naar al die mensen die je wisten te vinden
en zich als vrienden aan je konden binden,
Die wind draagt het zaad van het nieuwe leven.
Later denkt men aan jou, al is het soms ook  maar heel even
.

                               gejo


                  Lieve mensen. U zult wel gemerkt hebben dat mijn dagboek slecht werd bijgehouden. Dat heeft een aantal redenen. Ten eerste had ik niet de juiste apparatuur bij me om alles goed te kunnen verwerken. In het binnenland van Kroatie heb ik slechts met een draadloze VIPstick internet, waarvan de kwaliteit van de verbinding afhankelijk is van het aantal gebruikers op dat moment. De PC in Vir heeft de geest gegeven. Dit is al de derde. En waarschijnlijk is de zoute lucht er de oorzaak van. Ik heb hem op het stort gebracht. Natuurlijk heb de de harde schijf meegenomen.
Dat was één reden. Een andere reden is dat ik gemerkt heb dat ik mij enorm op kan winden over bepaalde zaken die in de wereld gebeuren en wel zo zeer dat ik hier steeds over schrijven moest. Ik vroeg me na het teruglezen wel eens af: "Waar doe je dat voor!". Ja, zelf weet ik het ook niet.
Ik heb besloten op deze page alleen gedichten te maken. Gedichten van mij hebben altijd een achtergrond en mensen die het aangaat begrijpen die gedichten wel. Als iemand bij het lezen zijn schouders ophaalt, wees dan gelukkig. Dan hoef ik me over jou geen zorgen te maken. Maar ik kan nu eenmaal beter zo´n gedicht schrijven dan een Sinterklaasgedicht. Als ik wat over bijvoorbeeld zwarte Piet te mekkeren heb, doe ik dat wel op Facebook.
Ik heb trouwens op Facebook gemerkt dat er eerder gereageerd wordt over de mededeling wat er vandaag gegeten wordt, dan dat er eens iets serieus geschreven wordt.
Maar misschien moet dat ook maar zo blijven.
We zitten nu nog in St. Johann. Zaterdag gaat de koers richting noord-west.


Natuurlijk zal ik ook vermelden waar ik zoal mee bezig ben, met compter of radio.