Deel 3.

Lekker geslapen na zo'n lange reis. Het is nu zaterdag 26 oktober, mijn verjaardag. Ik besluit te voet naar de Frech Quater te gaan. Ik moet dan wel de Missisippi over. Bij de receptie vraagt men mij vriedelijk waar ik naar toe ga. Mij wordt het advies gegeven niet alleen door een bepaalde wijk te gaan. Daarom besluit ik over de dijk, langs de Missisippi te lopen.

Toch nog een hele wandeling, maar dan komt het centrum toch in zicht.

Met een veer gaat het dan naar de overkant.

De French Quater is als het ware een eiland in de hele stad. Extra bewaakt. Je mag op straat bier drinken overal muziekanten en artiesten.Na een tonijnsteak gegeten te hebben, nog even in een bar met een paar Amerikanen zitten praten en een rondje gegeven i.v.m. mijn verjaardag, ben ik voor het donker weer naar het hotel gegaan. Aangemoedigd door de goede stemming die ik had, door de glaasjes bier en de gedachte dat ik morgen weer naar mijn Barbara zou gaan, ben ik door genoemde armenwijk gelopen. Houten huisjes, kleine verranda's...."Hello boy!" roept een dikke negerin in gekleurde kleding, vanaf een terras. "Hello mam! How are you?" roep ik terug.  "I'm fine" was het antwoord. Geen agressiviteit niets. Ik ben dus heelhuids weer bij het hotel gekomen. Nu ik terugdenk zal deze wijk, die vlak aan het water lag, door de watersnoodramp wel verdwenen zijn....Toch een raar idee.

De volgende dag mijn Buick naar het vliegveld gereden en daar afgegeven. Een man nam de sleutels in ontvangst. Niets werd gecontroleerd. Alles OK. Dan de vlucht naar Detroit, overstappen op een vlucht naar Boston en vervolgens naar Schiphol. Waar op dat moment een hevige storm woedt. Met de trein naar Enschede. Zo ver komt het niet. vertraging door de storm in Amersfoort. Uiteindelijk weer thuis.
Mooie reis? Prachtig, een andere wereld, alleen veel te kort, maar het was zeker de moeite waard!!!!

In 14 dagen 6 verschillende vliegtuigen.
In 7 dagen 3779 kilometer gereden
Voor zoiets moet je een maand uittrekken om een klein gedeelte van dit grote land te kunnen zien.