En hieronder de meest aktuele verbindingen die ik gemaakt op op de 40 meterband in de z.g. BPSK (PSK31) digitale mode met een zendvermogen van 20 wattjes.


Klikt u op de kaart dan krijgt u hem in een groter formaat te zien. Daarna nog een keer klikken en dan hebt u de maximale vergroting. Op de 40 meterband is overdag geheel Europa te werken tot 2000 km. In de nacht of bij overgang tussen dag en nacht, zijn bij goede condities, drievouden in afstand te werken.

Hieronder een kaar met stations die ik op de 20 meter amateurband heb gewerkt. Dat zijn er nog niet zoveel. Ik heb wat problemen met mijn antenne op deze frequentie.

Het rode sterretje is mijn locatie. Duidelijk is te zien dat mijn antenne, vooral op de 20 meterband, het beste werkt in de zichting Oost / zuid west. Dit komt omdat mij antenne als het ware is ingepakt tussen flatgebouwen en dan ook nog op enige astand hoge bergen. Zoals het Wilder Kaiser gebergte richting Noordwest, met toppen boven de 2500 meter. Richting zuid, op een 5 kilometer afstand de Kitzbüherhorn met meer dan 2700 meter.